vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Snapt u het nog?
19
dec

Snapt u het nog?

Het “Cocktail trio” kondigde nieuwe maatregelen af. Vol verbazing zitten luisteren. Nu met “Kapitein  Iglo” erbij, want dat stond beter. Slim gedaan, want daar konden Rutte en De Jonge zich nu mooi achter verschuilen. Ik was Japio na drie volzinnen al kwijt over niets is zeker, we denken dat en we schatten in en we hopen zo, de modellen laten zien etc etc.
Maandenlang hadden ze al meer kunnen doen om de zorg te ontlasten, om te zorgen dat we sneller en beter in konden spelen op ontstane situaties, snel konden vaccineren, maar nee, het moet allemaal over zoveel schijven en ook de GGD wil alles bij zichzelf houden. We zijn een 3e wereldland! 

Dat zie je overigens wel meer, grote instituten die niet praktisch kunnen werken. Daar komen zelfs bestuurders niet doorheen. 
Het programma Even tot Hier van Niels van der Laan en Jeroen Woe laat feilloos zien hoe ze, het kabinet daar in Den Haag, elkaar en zichzelf keer op keer tegenspreken en draaien als de bekende drol in de pispot. Bij de Toeslag-affaire, bij het vallen van het Kabinet, bij de formatiegesprekken waar niemand meer met elkaar wilde werken en nu weer samen op gaan trekken. Niet te begrijpen toch? Dik onvoldoende, weggestuurd en weer hetzelfde terugkomen!!! Dat snap je toch niet? Hoe moeten wij nu lokaal mensen zeggen dat ze de politiek moeten vertrouwen en straks in maart voor de gemeenteraad moeten gaan stemmen?? Daar hebben wij toch allemaal last van? Dat kan toch niet anders? 

De nieuwe maatregelen zijn voor heel veel doelgroepen funest. Natuurlijk zeggen veel mensen dat het moet om deze virussen er onder te krijgen. Ja, dat wil ik ook wel. Zo dom ben ik nou ook weer niet, maar deze manier maakt meer kapot dan je lief is. En…. Ik geloof het niet meer. Ik weet dat er heel veel groepen in Nederland zijn die nu de dupe worden, ondernemers van links naar rechts en nog veel meer, maar ik spits me even toe op de grote en waanzinnige onzin die ze daar in Den Haag verkopen over bewegen, over sporten, wat allemaal niet meer mag. NOC-NSF en alle andere sportbonden gaven al een crisis aan. Meer dan 30 % terugloop, nu al!! 
Funest voor de sporten maar vooral ook voor onze gezondheid. Dat zijn bonden die de overheid ook adviseren, maar dat komt het Kabinet niet uit, want ze hebben de boel al maanden niet op orde dus ook alle mensen nu de dupe om niet te kunnen sporten, de noodzakelijke sociale contacten te kunnen onderhouden, uit de zorg blijven etc etc.
Ik zag een tweet dat je wel bij de Mc Donalds en BurgerKing in de rij mag staan voor een vette hap, maar sporten om je gezond te houden is in zeer ernstige mate beperkt en zorgt er ook voor dat clubs, verenigingen, sportscholen en nog veel meer hun hoofd niet boven water kunnen houden. Die komen straks allemaal (verder) onder water te staan en we duiken allemaal verder de Zorg in… en ja beste mensen daar gaat dit Kabinet nu juist 5 miljard op bezuinigen. Lachend wuifden Rutte en De Jonge maar de rest van het Kabinet ook, dat van zich weg. Nee. Dat is voor de gemeente, dat is niet voor ons. Onmogelijk toch dat je hen nog serieus neemt… Op Schiermonnikoog na hebben alle gemeenten in Nederland gigantische tekorten op de zorg en daar bezuinigt straks het nieuwe Kabinet nog een keer op. Snapt u het nog? Ik wel, we worden voorgelogen door draaikonten waar ik in ieder geval geen sympathie meer voor op kan brengen. Ik ben zeker geen fan van Wilders, in tegendeel, maar wanneer “ons” Carolineke van de  Boerburgerbeweging (BBB) zich naast de Boeren, verder op de Burger gaat richten, voorspel ik haar een gouden toekomst. 

Lokaal moet er meer maatwerk komen. En snel ook! Ik zal er weer om vragen bij onze gezagsdragers in Altena. Meer kijken wat wel kan in plaats van wat niet kan. Al die organisaties hadden al zoveel expertise om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat kan nu weer… Dat snappen ze toch wel in Den Haag, dat we dat in de gemeentes zelf kunnen regelen!!!

Philip den Haan
(Fractievoorzitter AltenaLokaal)

Deel dit bericht met je vrienden!