dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Gezondheid

Gezondheid is een belangrijk goed. Een goede gezondheid staat bij veel mensen dan ook onbetwist op nummer één op het lijstje van nieuwjaarswensen.

De gezondheidszorg is ook een belangrijk politiek issue; op landelijk niveau woedt al jaren de discussie omtrent de lange wachtlijsten in de zorg. Ook de kwaliteit van de zorg staat ter discussie, evenals de kosten gekoppeld aan de marktwerking.

Uiteraard heeft de gemeente Altena de nodige zorgfaciliteiten. Naast natuurlijk huisartsen, apotheken ook fysio- en manuale therapeuten, logopedie, psychotherapie en meer ...

ALGEMEEN ALARMNUMMER: 112

Ziekenhuizen

Een ziekenhuis bezit de gemeente Altena niet. Hiervoor kunnen mensen terecht bij ziekenhuizen in de regio zoals het Jeroen Bosch in Den Bosch, het Beatrixziekenhuis in Gorinchem of het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Ook kunt u naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Huisartsenpost - spoed

Den Bosch: 088 876 5050 (lokaal tarief) 
(maandag t/m vrijdag 17.00-8.00 uur) en in het weekend
Gorinchem: 0183 646410  
(maandag t/m vrijdag 17.00-8.00 uur) en in het weekend

Huisartenzorg

In de regio heeft een groep huisartsen zich verzameld in de vereniging Huisarts en Zorg. Het doel van Huisarts en Zorg is om huisartsenpraktijken in de regio optimaal te faciliteren bij het leveren van goede huisartsenzorg, 24/7 en met meer tijd voor de patiënt.

De Wijk-GGD'er

De gemeente Altena en GGz Breburg werken samen met lokale partners om snel en adequaat inwoners met psychiatrische problematiek te helpen. De Wijk-GGD’er denkt mee, kijkt mee en pakt zo nodig de regie. Hij is in staat ernstige problemen vroegtijdig te signaleren en snel op te pakken. Ook bij veiligheidsvraagstukken wordt de Wijk-GGD’er ingezet en vormt met zijn expertise de schakel vanuit de zorg.

Klik HIER voor de Wijk GGD'er

De GGD West-Brabant vindt u HIER