woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Ons mooie Nederlandje. D’n omgekeerde vlag
09
dec

Ons mooie Nederlandje. D’n omgekeerde vlag

Ook bij ons, aan huis hangt de vlag onderstebove uit en wordt door sommige als oneerbiedig of als niet respectvol gezien.
Het is'n stil protest van hoe het er vooral de leste jare ammel aan toe gaat en ook om vooral de al zo lang geschoffeerde boere een hart onder de riem te steke.

Het hoeft geen betoog dat we hier in NL de leste jàre best 'trug uit' zijn gegaan of mee andere woorde, dat er vooral dankzij het onkundige Haagse (of liever EU) wanbeleid veul dingen slechter zijn geworde voor de gewone trouw hardwerkende Nederlander. Klein voorbeeldje en betreft de zorg, het kostte mij al moeite om' n afspraakje bij huisarts te kunne make die mij uiteindelijk door verwees naar het voor ons van oudsher vertrouwde JBZ in Den Bosch, automatisch zou ik binne 5 dage berichje krijge op welke datum een afspraak aldaar, doch afgelope week kreeg ik'n ·brief van hun dat ' door capaciteitstekort ik een ziekenhuis moest zoeken in mijn eigen regio' ..... het is nie te hope dat ik (of julle) echt wat gaan mankere, want kan iemand mij een tip geve van' n ander ziekenhuis hier ergens in Altena ?!?
Mocht ik gezond blijve, met mij dus verder geen meelij hoor, al mag (moet) ik nog' n paar jaartjes langer door tot m'n 67'e en dan toch eindelijk mee pensioen te moge zijn, ik heb echt te doen mee alle 'jongeren' die steeds langer door moete gaan renne en vliege, d'n goeie zorgzame sociale Drees zou zich omdraaie in zijn graf.

Ik heb nog in' n mooie tijd als bussjouwfeur rond gereje, je had nog tijd om de mense rustig te woord te staan en als nie druk was scheurde ik mee m'n bus bijv. gerust langs de Gamma om
gauw effe een boodschpje te doen en bracht 't dan nog thuis ook, tegewoordig staat't nog strakker als'n snaar en worde ze gekort op tijd en geld waar mogelijk is, het wás'n mooi beroep maar helaas kan 'k nou veul voorbeelde geve waarom er momenteel goeie bussjouwfeurs bij bosjes vertrekke en er zelfs zijn gaan emigrere.

Zelf kom ik nou net van de· bus af, het was weer loei en loei druk op de weg en dan te bedenke dat 'ze' ons Nederland in toekomst mee nog meer miljoenen inwoners wille gaan volproppe, zelfs ons eige Wijk en Aalburg komt tegewoordig al wel'ns voor in de Nationale file-berichte op de radio!

D'r wordt geschopt tege onze tradities en/of onze cultuur, dutte vaak door mense die dan weer wel volop profitere van alles wat onze (voor) vaderen hebbe opgebouwd en waarvoor is gestrede, hoewel ik' en' n ieder ander met mij elk mens op dee'z aardkloot een goei en gelukkig leve toewens , blijve ' we' veul teveul (arbeids) migrante mee té grote aantalle binne bale die té vaak denke dat't veur ons de enigste moeite is om naar pinautomaat te lope om aan geld te kome, wat ook mijn eige lieve vrouw Mystika uit Filippijnen dacht voordat ze hier kwam.
Aan ons als bussjouwfeur werd ook' ns gevraagd 'coulant' met zulks soort volk om te gaan maar als Mientje bij wie ze het thuis financieel heel erg moeilijk hebbe, nou als zij aan bushalte staat om naar school in de grote stad te gaan en zenuwachtig staat te bibbere omda re nie genoeg saldo op haar OV kaartje hebt dan zou ik (wij) haar moete late staan, geen zurg dat zoiets echt bij mij gebeurt hoor !
Nederland wordt steeds minder leuk en steeds onleefbaarder, boere, bakkers & bussjouwfeurs verdwijne en bekant nog wel het ergste : ook cafe ' s verdwijne ....

Als ál diegenen die veur onze vrijheid hebbe gestrede en ook m'n goei vader die trouwens ook (een goeie) bussjouwfeur was, aJs bun trug zoude kome en 't Nederland van nou konden zien, gegarandeerd vele van hun zulle zegge : "tjonge jonge wa hedde gullie er een toch een zooike van gemaakt', ik zou me dan bekant schame voor hun !

En dáárom hangt bij ons de vlag onderstebove uit, omdat ik het fijne, mooie en vrije Nederland (trug) wil waarvoor is gewerkt en gestrede , om weer trots te kunne zijn op't Rood Wit Blauw en om Nederlander te zijn!

Wim d 'n Høker & Mystika
Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!