woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Onderwijs

De gemeente Altena heeft veel scholen. Nagenoeg iedere kern heeft zijn eigen basischool / -scholen. Ouders kunnen kiezen uit een breed aanbod van christelijke, openbare en (regionale) bijzondere scholen. Er zijn binnen de gemeente 29 scholen voor primair onderwijs.  

Ook voor voortgezet onderwijs kunnen leerlingen terecht in Altenna of directe omgeving (Waalwijk, Den Bosch, Gorinchem) afhankelijk van het schooltype.

In Wijk en Aalburg staat het Willem van Oranje College, (streek)school voor vmbo Techniek en Zorg & Welzijn, mavo, havo en vwo.

Ook voor berioepsonderwijs kan men in Wijk en Aalburg terecht en wel aan het Da Vinci college, locatie Wijk en Aalburg aan de Perzikstraat 7a.

In Sleeuwijk staat, aan de Rijksstraatweg, het Altena College, (streek)school voor vmbo-t, havo en atheneum. Vroeger stond de school bekend als De Wegwijzer. 

Sleeuwijk kent ook De Schans, Christelijke vmbo. Met basis- kader of gemengd-theoretisch leerweg. Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Dienstverlening & Producten.

In Andel staat Curio Prinsentuin, met de leerwegen Basis, Kader, Gemengd, alsook onderwijs voor volwassenen (beroepsonderwijs).

Kinderopvang
Binnen de gemeente Altena zijn ook diverse kinderopvangcentra actief. Enkele voorbeelden zijn Kindercentrum Camelot in Genderen, Hoppas Kinderopvang in Woudrichem en Trema Kinderopvang in Werkendam en Gastouderbureau YourKidZ at Home, ook in Werkendam.

Interessante links

Schoolbesturen

= Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in het Land van Heusden en Altena - www.destroming.eu

= Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena - www.soo-lva.nl

Gegevens
Bovenvermelde gegevens zijn uiteraard niet volledig. Er is meer in Altena. Via deze pagina is ook door te klikken naar de Organisatiegids waar de adresgegevens van de verschillende scholen / kindercentra te vinden zijn. En staat uw organisatie er niet bij, stuur de redactie dan even een berichtje.

Reageren kan ook als u aanvullingen heeft voor deze pagina.