vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

De vlag andersom is dus de wereld op z'n kop
De boeren geven een duidelijk signaal naar de regering, een noodsignaal.
12
jul

De vlag andersom is dus de wereld op z'n kop

Weet je waarom de boeren en nu inmiddels ook heel veel burgers de Nederlandse vlag omgekeerd op hun trekker of bij hun huis in de vlaggenmast hebben gehesen?

De vlag uithangen, maar dan op zijn kop. Het is een opvallend verschijnsel in onze provincie: boeren die met de Nederlandse driekleur op de kop op hun trekkers rondrijden. En ook bij boerderijen zien we vlaggen wapperen met de blauwe baan bovenaan. 

"Het is een vorm van verzet dat al in de middeleeuwen gebruikt werd. "Het is om te laten zien dat je het niet eens bent met wat er gebeurt, maar het werd ook in de scheepvaart gebruikt om te laten zien dat een schip in nood was. De boeren willen echter vooral laten zien dat ze nu in nood verkeren."

"Het rood in onze vlag staat voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel, de elite. Door de vlag om te draaien stellen de boeren eigenlijk dat de elite/overheid geen oog voor ze heeft, dat ze niet gehoord geworden en dat de elite boven het volk is gaan staan. Terwijl de elite, tegenwoordig de regering, dienend moet zijn aan het volk." De vlag andersom is dus de wereld op z'n kop.

De boeren geven een duidelijk signaal naar de regering, een noodsignaal, dat het op deze manier niet langer kan doorgaan. Voor de boeren staat er op dit moment veel op het spel, maar indirect voor ons burgers ook. Wat als er geen boer meer overeind blijft in Nederland? Ten eerste zijn we dan afhankelijk van voedsel wat geïmporteerd wordt. Ten tweede: welke sector moet na de agrarische sector het veld ruimen? Misschien wordt het tijd dat de regering inziet dat bepaalde situaties verkeerd en te theoretisch zijn ingeschat en in de praktijk tot grote problemen lijden. In dit geval bij de boeren.

Ingezonden door
Jacoline Peek
Farming Biz | Almkerk

 

(Bron: Michel Rijenga)

Deel dit bericht met je vrienden!