dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Vervoer in Altena

Goed openbaar vervoer is in de regio rond de gemeente Altena uiterst belangrijk. Niet alleen voor het dagelijkse woon-/werkverkeer, ook veel jongeren reizen bijvoorbeeld naar Den Bosch in verband met hun opleiding. Ook lokken de diverse winkelcentra veel mensen op koopavonden en in de weekeinden. Goed openbaar vervoer helpt mensen om goed en efficient te reizen.

Interessante links

Vervoer op maat

Of je nu rijdt per bus, tram of metro, vervoer op maat helpt je verder. Het reizen met een beperking kan nogal wat vragen oproepen. We hebben daarom een overzicht gemaakt met praktische informatie over het reizen met een beperking. 

Brabantliner

De Brabantliner is een snelle en comfortabele manier van reizen op de middellange afstand. Hij is betrouwbaar, stopt bij elke halte en vertrekt nooit te vroeg. De Interliner sluit aan op andere vormen van openbaar vervoer, zoals trein, stads- en streekbussen en taxi. Op de Interliner gelden andere tarieven.

Buurtbus

De buurtbus is een kleinere bus dan de gewone streekbus. De buurtbus rijdt volgens een vaste route op vaste tijden. De chauffeurs van de buurtbus (8 personen) zijn vrijwilligers. Vaak zijn dit mensen uit de buurt, die dan ook veel over de route en de omgeving weten. Betalen doe je met de OV-chipkaart.

Deeltaxi West Brabant

Als aanvulling op het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van Deeltaxi West- en Midden-Brabant. De Deeltaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer met kleine busjes en brengt u van deur tot deur. Deeltaxi is voor iedereen toegankelijk. U deelt de taxi vaak met andere passagiers.

Meerijden.nu

Deze website is gemaakt voor en door meerijders. Meerijden bespaart u parkeerplaatsen, ontlast het verkeer en het millieu. Bovendien bevordert meerijden contacten tussen de deelnemers en is daarmee mogelijk een bijdrage aan de integratieproblematiek. Tenslotte is meerijden voor de deelnemers, zeker gezien de huidige brandstofprijzen, kostenbesparend, kortom het dient vele doelen.

Omleidingen

Informatie over omleidingen of stremmingen zijn in uw woonplaats voor uw bus.

Openbaar vervoer West- en Midden Brabant

Vrijwel iedereen is bekend met het reguliere stad- en streekvervoer. Maar er is zoveel meer op het gebied van openbaar vervoer in Brabant.

Reizigersoverleg Brabant

Website voor reizigers met het openbaar vervoer in Brabant. U vindt hier adviezen, activiteiten en u kunt uw mening geven over het openbaar vervoer in Brabant.

Bravoflex

Bravoflex is een flexibele vervoerservice op afroep die zonder vaste route rijdt van halte naar halte. Welke haltes? Dat bepaal jij.

Er is dus géén dienstregeling. Je bestelt Bravoflex gemakkelijk via een app, website of door even te bellen. Je reserveert een zitplaats in een voertuig en bepaalt zelf wanneer je bij welke halte wordt opgehaald en naar welke halte je reist. 

Klantenservice Bravoflex

Vragen of klachten over jouw reis? Neem voor specifieke vragen en klachten over jouw busreis contact op met de vervoerder waar je mee reist

Reisinformatie

Geldigheid van vervoerbewijzen. Bekijk bij welke vervoerders uw vervoerbewijs geldig is. Dit kan verschillen op binnenlandse of buitenlandse trajecten. Dit hangt ook af van de vervoersmaatschappij waarmee u reist.

www.9292ov.nl

Voor een compleet reisadvies van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie op www.goedbezigbus.nl