donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Bike Team Andel trapt weer voor Duchenne Heroes

4 november 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Gepakt door de uitspraak 'Een gezond kind heeft 1.000 wensen en een kind met Duchenne slechts één' willen een aantal sportieve doordouwers hun spieren opnieuw inzetten om Duchenne uit de wereld te trappen.

Het Duchenne Bike team uit Andel, bestaande uit Hein Kievits, Joop Drabbe en Arnaud Roza, klimt in september 2014 opnieuw opde fiets voor het goede doel: Duchenne Heroes. Alise Roza laat weten: 'We gaan fietsen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Dit is een wrede spierziekte, waarbij door een genfout de spieren langzaam afbreken. Door deel te nemen aan deze tocht kunnen we een groot verschil maken in de levens van duizenden zieke kinderen.'

Gemotiveerd
Het team fietst zeven dagen lang 100 kilometer per dag en moet hierbij sponsorgeld bijeen zien te krijgen. Met dit geld wordt er onderzoek gedaan om een medicijn te ontwikkelen. Gemotiveerd zijn ze, de drie mannen: 'Na de tocht gereden te hebben willen we hem nog een keer doen, omdat het mooi was en is. Maar ook omdat we er een mooi doel mee steunen en we zo weer een stapje dichter bij een middel kunnen komen tegen Duchenne.'

Sponsoring
Alise Roza: 'Mensen kunnen ons steunen door geld over te maken naar Duchenne Heroes. Dat steunen kan ook door in de maand november lege flessen in te leveren bij de Emté in Wijk en Aalburg.'

De tocht is van 14 tot en met 20 september 2014.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.