woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Rebound van Sven van der Ham.

Fortis maatje te groot voor ACKC, ondanks sterk spel

23 april 2024 (door Redactie)

ALMKERK - ACKC uit Almkerk kende in Middelburg een valse start tegen het sterke Fortis. Fleur Harman verzwikte haar enkel na een minuut spelen en op dat moment waren de reservespelers nog niet gearriveerd. Bij een stand van 0-0 en een speeltijd van een krappe minuut had gewacht kunnen worden op de reservespelers.

Scheidrechter De Pagter dacht daar anders over en verplichtte de Almkerkers om tijdelijk met drie spelers in een vak verder te gaan. Het moet gezegd worden dat Fortis sterk profiteerde van dit buitenkansje. Ze wisten het nummerieke overtal maximaal uit te buiten en in no-time vijf maal te scoren en namen daarmee definitief afstand.

Enkele minuten later mocht Moniek van Suylekom direct bij aankomst haar opwachting maken om het viertal weer compleet te maken. Maar de toon van de eerste helft was al gezet. De thuisploeg kon uitlopen tot maar liefst 10-1 na een kwartier spelen. ACKC was in deze periode duidelijk van slag. Vrije ballen werden kinderlijk eenvoudig verprutst en verdedigend was de ploeg onvoldoende scherp.

Meer scoren
In het tweede deel van de eerste helft ontstond en strijd die steeds meer gelijk opging.. Het kostte Fortis meer moeite om punten te pakken en ACKC begon te scoren. De rust werd bereikt met een 15-4 tussenstand en daarmee was de wedstrijd al gespeeld.

In de rust raakte coach van Houwelingen bij de ploeg kennelijk de juiste snaar. Na de thee stond er een ander ACKC binnen de lijnen.

De gebroeders Sven en Emiel van der Ham draaiden in de verdediging als een tierelier. Ook Tooske Verschoor en Sabine Meerman trokken zich op aan het niveau en in dit vak werden nauwelijks kansen meer weggegeven.

In het andere vak kwam Derrek Koekkoek binnen de lijnen, met zijn afstandsschot heeft hij een gevaarlijk wapen. Ook Aimee van Loon groeide in de wedstrijd.

Fortis wilde doordrukken, maar kreeg de kans niet meer. Verdedigend wist ACKC het spel van Fortis steeds meer te ontregelen en aanvallend kwamen er meer kansen.

Strafworp
Met een goede aansteun van Sabine Meerman nam Emiel van der Ham een doorloopbal, waarbij hij verkeerd werd afgestopt. De strafworp zette hij eenhandig om in een doelpunt. Even later scoort Fortis van afstand en brengt de stand op 17-5.

Het slotakkoord is voor ACKC. Met doelpunten van Derrek Koekkoek en Siebe de Vries (afstand) en een mooie actie van Sven van der Ham, krijgt de stand nog een acceptabel aanzien.

Maatje te groot
Coach Van Houwelingen na afloop: ‘Fortis is duidelijk een maatje te groot. Ik ben blij dat we het tweede deel goed oppakten, daarmee moeten en kunnen we verder.'

Doelpunten
Emiel van der Ham (3x), Tooske Verschoor, Derrek Koekkoek en Thijs de Groot (elk 2x), Siebe de Vries (1x).

Foto aangeleverd.

Lees meer over:

Almkerk korbal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.