woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Andel krijgt er versneld 69 nieuwe woningen bij

24 april 2024 (door Redactie)

ANDEL -  Er komen 69 extra woningen in Andel, het is de laatste fase van het nieuwbouwproject Bronkhorst, in totaal goed voor 230 nieuwe huizen.

De gemeenteraad van Altena stemde dinsdag (23-4) in met het bestemmingsplan voor fase 3 van nieuwbouwproject Bronkhorst. Dit plan maakt het mogelijk dat er in Andel een gevarieerd aanbod van 69 woningen gebouwd gaat worden. Gezien de grote behoefte aan nieuwe huizen, gebeurt dit eerder dan oorspronkelijk gepland.

Waar fase 1 is afgerond en fase 2 volop in ontwikkeling is, komt ook de laatste fase van nieuwbouwproject Bronkhorst in Andel nu dichterbij. Binnen het totale project gaat het om een gevarieerd aanbod van 230 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Fase 3 bestaat uit 69 woningen die eveneens een gevarieerd aanbod bieden van sociale huurappartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kap, vrijstaande en levensloopbestendige woningen. Na de zomer van 2024 wordt gestart met het voorbereiden van de bouwgrond. Medio 2025 kan vervolgens gestart worden met de bouw.

Blij
Wethouder Shah Sheikkariem: “Eigenlijk zouden we in 2026 starten met de voorbereiding, maar vanwege de grote woningbehoefte hebben we fase 3 versneld in gang gezet. De raad ging unaniem akkoord en daar ben ik heel blij mee. Ook met de feedback van omwonenden op het plan. Die feedback hebben we waar mogelijk een plek gegeven.”

Starters
Wethouder Hans Tanis: “De vraag naar woningen in Altena is onverminderd groot. Dat we nu sneller dan verwacht tot een mooi en gevarieerd aanbod van woningen komen, is een mooie ontwikkeling. Door het gevarieerde aanbod krijgen verschillende doelgroepen de kans, ook starters. Daar ben ik heel blij mee, we houden hen graag in onze gemeente.”

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.