vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

SSS Dames pakken vier punten

13 februari 2012 (door WerkendamNet)

NIEUWENEDIJK - Aan de oproep van vorige week om met z’n allen naar het topsportcentrum in Nieuwendijk te komen is goed gehoor gegeven. Sporthal De Iris was weer goed gevuld!

Na de 3-1 nederlaag vorige week uit in Bergschenhoek, en de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen de dames van RVC/Libanon ‘50, wilden de dames van het eerste damesteam van SSS thuis wat recht zetten. Met het inspelen was de toon al gezet. Er werd aan beide kanten goed ingeslagen en het beloofde een leuke wedstrijd te worden. De eerste set was zinderend. Na ongeveer vijf minuten keek SSS tegen een achterstand aan van 0-8. De dames kregen de serve van RVC/Libanon niet onder controle. Coach Krista Buijs benutte een time-out om de dames tot de orde te roepen. Dit had een positief effect en zorgde voor meer rust en structuur in het veld. Puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen.Na een tweede time-out van de coach van SSS zorgde een goede servicebeurt van Kelly Bolink er uiteindelijk voor dat SSS de eerste set met 25-23 inde wacht sleepte.

Punten
De tweede set werd gestart met de jeugdspeelsters Valerie Ippel en Sarah van Esch. Zij draaiden goed mee in het team en maakten de nodige punten. Ook deze set werd gewonnen met 25-23. Inde derde set was SSS de betere partij. Het team stond al snel op voorsprong, waardoor Krista een verrassende wissel kon toepassen. Marieke Verlee werd ingebracht als spelverdeelster, waardoor Bianca Ippel de diagonaalpositie bezette. Dat Bianca een allround speelster is, bewees ze door direct met haar aanval te scoren.

De vierde set werd een herhaling van de eerste set, alleen waren de rollen nu omgekeerd. SSS begon met een voorsprong van 8-1, maar moest uiteindelijk de set uit handen geven met 23-25.

De komende twee weken hebben de dames rust, maar op 3 maart mogen zij in Tilburg weer het veld in tegen Gepidae, aanvang 15.00 uur.

Lees meer over:

sport Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.