woensdag 8 mei 2024

Alles over Altena

Opening Dichtersseizoen tijdens Poëzieweek 2015

Opening Dichtersseizoen tijdens Poëzieweek 2015

03 februari 2015
Van 19:45 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Tijdens de Nationale Poëzieweek die begint op 29 januari, gaat het Nederlands Dichters Podium op 3 februari weer van start na een korte pauze vanwege de feestdagen. Van 19.45 uur tot ca. 21.15 uur bent u van harte welkom in de Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17. De  toegang, de koffie/thee en de nazit zijn gratis. Omdat het de Nationale Poëzieweek is, deelt het N.D.P. poëzie uit aan de bezoekers.

 
Dichter van de maand
Jan de Bas is doctor in de filosofie en dichter. Hij schrijft gedichten voor volwassenen en jeugd en heeft al menig bundel uitgegeven. Zijn werk werd opgenomen in Gerrit Komrijs’ bloemlezing ‘De Nederlandse poëzie van de 19e t/m 21e eeuw’. Een zwaargewicht dus, maar wel met uitzonderlijk toegankelijke gedichten.
 
Muziek
Gitarist Peter Ververis en zangeres Bettina Kraaieveld zullen tijdens het Dichterspodium twee maal optreden. Een bijzondere mix van virtuoos gitaarspel en een warm stemgeluid.
Zij zullen inspelen op het fenomeen ‘Het Gedicht’. Een lied is immers een gedicht op muziek! Of is een gedicht een lied zonder muziek? Hoe breng je het gedicht nog dichterbij?  Deze uitdaging gaan ze graag aan. Een spannend begin van een nieuwe reeks Dichterspodia!
 
Spontaan voordragen
Voor het Open Podium zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. En als je dat wel leuk lijkt, maar aarzelt omdat je (nog) geen ervaring hebt met voordragen van je gedichten, kan Marcel je hiermee vooraf helpen. Voor meer informatie: www.nederlandsdichterspodium.nl of info@marcelvaandrager.nl.

Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de RABO-bank, Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.

Lees ook het artikel over de 40 dichtregels op straten en pleinen op Werkendam.net

 

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Nederlands Dichterspodium

Werkendam | Bieb

0183 – 50 12 74

info@marcelvaandrager.nl www.nederlandsdichterspodium.nl
Deel dit bericht met je vrienden!