woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

RIck Sonnema tweede in Oostenrijk

24 juni 2017 (door AalburgNet)

AALBURG - In het Oostenrijkse Salzburg nam Rick Sommema deel aan het laatste meetmoment voor de wereldkampioenschappen. Dat gebeurde tijdens een toernooi waar 31 landen met 1200 deelnemers aan deelnamen om gedurende twee dagen te strijden voor een podiumplaats.

Rick deed mee in de categorie -21jaar.

De eerste ronde was de jonge Aalburger vrijgeloot en had dus geen tegenstander. De tweede ronde stond Rick tegenover een Oostenrijker en won overtuigend met 4-1 waardoor hij in de halve finale stond.

Nipt

In de halve finale trof hij een tegenstander uit Zwitserland.Een tegenstander van formaat met heel veel internationale titels op zijn naam en eerder prijswinnaar op het eindtoernooi EK/WK. Deze ronde wist Rick nipt met 3-2 winnend af te sluiten en stond daardoor in de finale.

Tevreden

In de finale trad hij aan tegen Oostenrijk. Na een spannende finale trok Rick aan het kortste eind. Met deze tweede plaats op dit grote internationale toernooi en als meetmoment voor de komende wereldkampioenschappen is hij zeer tevreden.

Lees meer over:

Rick Sonnema karate
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.