donderdag 28 maart 2024

Rick Sonnema 7e bij Internationale Banzai Cup

19 september 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Dit weekend reisde Rick Sonnema af naar Berlijn waar hij deelnam aan de Internationale Banzai cup. Dit is een toernooi waar 1300 deelnemers uit 34 landen strijden om een felbegeerde podiumplaats. Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata senioren. Hij werd uiteindelijk zevende.

De eerste ronde won de jonge karateka uit Wijk en Aalburg overtuigend met 3-0.Ook in de tweede ronde ging de winst naar Sonnema met een score van 3-0.

In de derde ronde keerden zijn kansen en trok hij aan het spreekwoordleijk kortste eind.  Hij verloor nipt met 2-1 van zijn Deense tegenstander. Wel leverde dit een herknasing op..

Herkansing
In de tweede ronde van de herkansing verloor Sonnema met 2-1 waardoor hij eindigde op een zevende plaats. Hij laat weten: 'Al met al een heel mooi resultaat, al had er voor mijn gevoel wel meer in gezeten.'