zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Marianne Vos tweede ondanks sleutelbeenbreuk

25 mei 2012 (door AalburgNet)

VALKENBURG / MEEUWEN: Marianne Vos brak vandaag (vrijdag, 25 mei) haar sleutelbeen tijdens de Parkhotel Valkenburg Hills Classic. Zij kwam in botsing met een motorrijder, maar reed de race wel uit en finishte - ondanks haar fractuur - als tweede. Annemiek van Vleuten (ook Rabobank) won de koers.

Vos ging al vroeg in de race samen met de Britse Sharon Laws in de aanval. De wereldkampioene veldrijden kon in de afdaling van de Fromberg een motor niet meer ontwijken en smakte tegen het asfalt. Na 25 kilometer haakte zij weer aan bij Laws, maar die wilde geen kopwerk meer doen. Vanachter zetten Van Vleuten op en vond de aansluiting. Vijfhonderd meter voor de streep sprong zij weg. Vos zette de spont in en eindigde dus op de tweede plaats.

Ziekenhuis
Vos werd na de race naar een ziekenhuis gebracht waar een geboken sleutelbeen werd geconstateerd. Hoelang het herstel van de Marianne gaat duren is nog niet duidelijk. (Archieffoto 2011 - 7 dorpenomloop: Aalburg.net)

Lees meer over:

Marianne vos sleutelbeen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.