woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Wijkagenten Aalburg ondernemen actie op dichtregels op straat

29 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - Dat ook Aalburgse wijkagenten niet alles kunnen weten wat er in hun dorp of wijk afspeelt, blijkt uit hun reactie op twitter deze morgen (29-01): ''#Meeuwen #DeArk Vanmorgen deze tekst aangetroffen. Wie heeft er iets gezien? Graag reactie 0900-8844." Een strakke actie zoals het een politieman betaamt. Dit verdient tenminste een glimlach...

Dichter Marcel Vaandrager en bibliothecaris Wim Donkersloot van Bibliotheek-cultuurpunt  Altena hebben afgelopen nacht op 40(!) plaatsen in het Land van Altena dichtregels op stoepen en straten gevoegd. Dit als start voor de Poëzieweek.

Dichtregels
Bij alle gemeentehuizen, veel winkellocaties, scholen en andere drukbezochte plekken hebben de twee heren dichtregels op het straatwerk gezet. Kleine gedichtjes of dichtregels met het doel om de lezer een glimlach te ontlokken, de relativiteit van alles te laten zien of om de lezer met een knipoog na te laten denken.

Zo staan bijvoorbeeld  voor het gemeentehuis in Woudrichem de woorden ‘‘Thuis’ is meer een gevoel dan stenen’ te lezen. Bij een lokale pinautomaat: 'Poëzie kost geen geld.' Bij cbs De Ark in Meeuwen staat: 'Als je wilt ben ik morgen weer hier.' En zo zijn er nog 37 plekken in de regio met dichtregels...

Als de actie ten doel heeft om mensen een glimlach te ontlokken, zijn Vaandrager en Donkersloot in hun opzet meer dan geslaagd.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.