maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

23
mrt

Voor alle kattenliefhebbers in de regio Aalburg

Vaak krijgen wij de vraag of het voor een hond belangrijk is om een hondenverzekering af te sluiten, en/of voor een kat een kattenverzekering. Ons advies is om dit zeker te doen. We gaan nu wat dieper in op de kattenverzekering. Als toekomstige baasjes van katten gaan nadenken over wat ze allemaal moeten regelen voor hun toekomstige kat denken ze meestal niet aan het afsluiten van een kattenverzekering.

In eerste instantie wordt er bij een nieuwe kat gedacht aan een kattenbak, kattenbrokjes, kattenspeeltjes en dat soort zaken. Later denkt men pas na over het wel of niet afsluiten van een kattenverzekering. Op de eerste plaats is een kattenverzekering belangrijk voor de gezondheid van uw lieve viervoeter tje. Daarnaast is het ontzettend belangrijk voor als u niet voor onverwachte kosten wil komen te staan. Het beste is om een kattenverzekering af te sluiten voor het moment dat een kat bij u in huis komt wonen.

Er zijn een boel verschillende kattenverzekeringen mogelijk. Dan hebben we het over de kosten die worden gedekt maar ook over de levensfasen waarin een kat zich bevindt. Er bestaan complete basispakketten waar de belangrijkste zorg en overige kosten vergoed worden. Kijk dus wel even goed naar wat er gedekt wordt als u een kattenverzekering gaat afsluiten. Terugkomend op de levensfase, een oudere kat loopt veel meer risico op gezondheidskwaaltjes. Kosten voor een ongelukje worden vaker gemaakt door jonge katjes. Een ongeluk zit in een klein hoekje en verder vinden ze het heerlijk om ergens aan te kauwen. Let hier dus op als u een nieuwe kat in huis neemt.

Er is een groot aantal situaties op te noemen waarin het maar al te handig is een beroep te kunnen doen op de kattenverzekering. Denk bijvoorbeeld aan castratie, sterilisatie, amputatie pootje, consult bij de dierenarts, operaties, MRI, Echo, CTI-scan, vaccinatie, tumor laten verwijderen, laten chippen, gebitsreiniging, ogen verwijderen. opname en verblijf bij een kliniek, geneesmiddelen/medicijnen, euthanasie, crematie, röntgenonderzoek, vaccinatie en bloedonderzoek.

Kattenverzekering tijdens vakantie
Gaat u met uw kat op vakantie? Reken er maar op dat het ontzettend belangrijk is dat u een kattenverzekering heeft. Er zijn speciale aanvullende mogelijkheden als u samen met uw kat op vakantie gaat. Maar ook als u besluit om de kat thuis te laten worden er bepaalde kosten voor oppas of pension gedekt. Dan moet u wel de juiste kattenverzekering / opties in laten stellen. Let hier goed op!

Ziekte is uiteraard iets wat het beste bestreden moet worden voor uw huisdier. Er zijn signalen die u kunt opvangen om te zien of uw kat ziek is. Zet u 's ochtends een vol bakje met voer voor u kat op de grond neer, en is daar 's avonds nog niks uit gegeten? Dat is een signaal dat er iets aan de hand kan zijn. Andere signalen zijn bijvoorbeeld als uw katje ineens geen zin meer heeft om te knuffelen, ineens niet veel meer miauwt of als ze niet meer zindelijk zijn. Let trouwens nog even goed op dat u zorgt dat u kat goed te eten krijgt maar niet teveel. Als een kat te dik is dan is er meer kans op ongelukken, maar ook op ziek worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.