maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

23
mrt

Hondennieuws voor de regio Aalburg

Middels dit blog informeren wij u graag over het al dan niet afsluiten van een hondenverzekering. Wij hebben in het verleden via onze site vaak de vraag gehad of het verstandig is om een hondenverzekering af te sluiten. We kunnen deze vraag volmondig met JA beantwoorden. We gaan hieronder uitleggen waarom dit zo is.

Onverwachte ongelukken
Daarnaast kunnen er ook andere ongelukjes gebeuren. Een jong hondje kan bijvoorbeeld uw bank of de bank van een oom of tante stuk bijten. Nou, dat is dus echt wel balen! En nog erger, het brengt een lading aan kosten met zich mee. Kosten welteverstaan, waar u dus echt niet op zit te wachten. Of u moet natuurlijk zin hebben om een duit met centen te betalen, maar dat kunnen we ons niet voorstellen.

Voorkomende situaties
Hier volgen een aantal situaties waarbij het zeer prettig is dat u een beroep kunt doen op de hondenverzekering. De hond is gewond. U moet naar de dierenarts en krijgt te maken met herstelkosten. Het dier komt plotseling te overlijden. Hoe erg het ook is, het kan natuurlijk wel degelijk gebeuren. Euthanasie toepassen bij uw hond is ook iets waar u onverwacht mee te maken kunt krijgen. Castratie en/of sterilisatie is aan de orde van de dag. Hoe u het ook went of keert soms moet het gebeuren. Narcose en operaties kan voorkomen na een heftig ongeluk. U moet met uw hond een consult bijwonen. Uw hond heeft last van een gezondheidskwaal en moet op advies van de dierenarts medicijnen innemen. Preventieve zorg om te kijken of er iets met uw viervoeter aan de hand is. Medisch onderzoek kan altijd voorkomen. Het kan zijn dat u moet betalen voor opname in de kliniek.

Chemotherapie, bestraling en radiotherapie
Net als bij mensen moet uw hond chemotherapie ondergaan. Bestraling en radiotherapie kan de hond ook mee te maken krijgen. Wij kennen baasjes met honden die een shockwave therapie moesten laten toepassen op hun viervoeter. Fotodynamische therapie komt soms voor. Dwang- en sondevoeding, lasertherapie, scintigrafie, isotopenonderzoek en radioactieve jodium behandelingen, die uw hond moeten ondergaan kunnen aan de orde van de dag zijn. Medicatie als uw hond een tumor heeft. Transplantaties met lichaamseigen cellen, bloedtransfusies, medische hulpmiddelen en Europese medische zorg, zijn onverwachte verrassingen waar uw pup of hond mee te maken kan krijgen.

Bovenstaande zaken haalt de meeste mensen wel over de streep om een hondenverzekering af te sluiten. En als u besluit om een hondenverzekering voor uw hond af te sluiten kies er dan ook voor om de juiste hondenverzekering af te sluiten. Als eerste adviseren we een hondenverzekering af te sluiten met een zo compleet mogelijke dekking met puppycursus. Maar er zijn mogelijkheden om aanvullende opties in te laten stellen. Als u met uw hond op reis gaat bijvoorbeeld. Die kosten zitten niet standaard in een dekkingspakket. Het is echter wel ontzettend raadzaam om dit extra af te laten sluiten als u gaat reizen. Super zonde natuurlijk, als u binnen een dag terug moet omdat uw vakantiegeld op is vanwege zorgkosten van uw hond. Op vakantie kan een beestje natuurlijk ook schade veroorzaken. Wel zo prettig als u dan een hondenverzekering heeft afgesloten. Echt, dat moet u van ons aannemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.