maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Meuk is leuk. Wandelen of rondstruinen op rommelmarkten ...
07
sep

Goedkope uitjes in de regio in het najaar

Het plezier van een dagje uit is groot, wanneer dit niet zo veel geld kost nog groter. Wandelen of rondstruinen op rommelmarkten is daarom populair geworden. Steeds meer mensen scheppen er plezier in om ook tijdens uitjes geld uit te sparen. Logisch, want voor weinig of niks is er genoeg te beleven, ook na de zomer in deze regio. Hier drie tips.

Besparen op autokosten
Het aanbod aan betaalbaar vervoer in Altena en omstreken is uitgebreid. Wie geen auto heeft, maakt gebruik van de Brabantliner, de buurtbus, Deeltaxi West-Brabant, Bravoflex of het reguliere openbaar vervoer. Wie wel een auto heeft en deze begrijpelijkerwijs graag gebruikt voor uitstapjes, kan de kosten daarvan eveneens terugbrengen door op internet de verschillende soorten verzekering auto te vergelijken, de bandenspanning regelmatig te controleren en een keer 'goedkoop tanken' in te tikken op de telefoon. Uitzoeken waar in de buurt van een evenement gratis geparkeerd kan worden, is eveneens aan te raden.

Meuk is Leuk: diverse rommelmarkten
In het najaar zijn er in heel Nederland doorgaans veel rommel-, vlooien- en kofferbakmarkten en daarop vormt deze regio geen uitzondering. Op de website Meukisleuk.nl is per postcode of woonplaats te zien waar misschien dat ene boek, die bijzondere lp, kinderkleding, keukengerei of wat dan ook tweedehands te vinden is. De zoektocht is daarbij vaak net zo leuk als wanneer men daadwerkelijk tegen iets moois aanloopt. De entree is goedkoop (enkele euro's) of zelfs gratis en in veel gevallen vindt de betreffende markt in een overdekte hal plaats, waar ook activiteiten zijn voor kinderen en de koffie altijd klaarstaat.

Nieuwe wandelroute Biesboschpad
We hebben het genoegen dat het schitterende Nationaal Park De Biesbosch hier praktisch om de hoek ligt, en daar is het hele jaar van alles te doen. Vaak niet duur of zelfs gratis. De visarend spotten bijvoorbeeld. Op 24 september wordt de nieuwe wandelroute langs het Biesboschpad gepresenteerd door Wandelnet en de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, in samenwerking met onder andere de gemeente Altena. Hans Kuijpers is degene die als eerste het pad bewandelde en heeft daar de nodige vlogs over gemaakt, die te bekijken zijn via www.biesboschmuseumeiland.nl.

De Eekhoorn Experience in Etten-Leur
Met kinderen is het leuk om in exotisch tuincentrum De Evenaar door het bamboebos te dwalen. Hier waant men zich in Azië, met de enorme palmen, planten en boeddhabeelden. Bezoekers ontmoeten er tussen het groen allerlei soorten eekhoorns in natuurlijk ingerichte verblijven. De speurtocht met de naam Eekhoorn Experience leert van alles over deze grappige maar interessante knaagdiertjes. In de wintermaanden, na 31 oktober, zijn de eekhoorntjes overigens alleen binnen te bewonderen. Een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.