maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

25
mei

Crossbody tassen van Amsterdamse merken

Je weet dit misschien niet, maar veel bekende producten van tassen komen uit Nederland. Verscheidene zijn afkomstig uit Noord-Brabant, wat ooit het epicentrum was van leerproductie. Tevens vinden meerdere merken hun oorsprong in onze hoofdstad Amsterdam. Zij produceren verschillende soorten tassen, zoals de crossbody tas en de fanny pack.

O My Bag
Als Amsterdam in het logo staat dan weet je wel genoeg: dit merk is afkomstig uit de Nederlandse hoofdstad. Dit is bij O My Bag dan ook het geval. Paulien Wesselink heeft O My Bag opgericht als een sociale onderneming. Het moest winstgevend worden, maar op een eerlijke en duurzame manier. Hierom zijn de tassen van O My Bag geproduceerd van eco-leer, wat een duurzaam materiaal is dat gemaakt is in India. Het was voor Paulien Wesselink belangrijk dat het milieu hierbij gerespecteerd werd. Koop je een tas van O My Bag dan zal je niet alleen een prachtig exemplaar aanschaffen, je zult ook nog eens duurzaam bezig zijn. Bovendien geeft dit Amsterdamse merk gelijke werkkansen aan iedereen, waarmee ze ook vechten tegen de oneerlijkheid jegens vrouwen en minderheden.

Burkely
Een ander merk dat tassen produceert in Nederland is Burkely, al is deze producent niet gelegen in Amsterdam. Burkely is in 1988 opgericht door het moederbedrijf genaamd Horsten Leather Fashion, wat in 1944 werd gestart door meneer A. Horsten in Waalwijk. Het merk bestaat dan al erg lang, het is alsnog in handen van de familie Horsten. Bij Burkely staat kwaliteit hoog in het vaandel, wat terug te zien is in het assortiment van de Nederlandse producent. De vele tassen ontwikkeld door Burkely zijn gekenmerkt door functionaliteit en stijl, wat een belangrijke combinatie is bij het merk. Ze hebben een tijdloze collectie genaamd Vintage, maar brengen elk seizoen ook nieuwe modellen uit die meegaan met de trends in de mode.

MYOMY
Fashion House MYOMY do goods produceert sinds 2007 duurzame tassen van leer. Het merk, wat vaak MYOMY wordt genoemd, ontwerpt tevens accessoires. Deze Nederlandse producent is beroemd geworden door de tas genaamd MY PAPER BAG, wat een duurzaam alternatief is voor de papieren zak. Ze zijn dan ook op een missie ‘to do good’, waarbij ze meerdere waarden belangrijk vinden. Ze willen namelijk iconische ontwerpen creëren die betrouwbaar zijn. Bovendien willen ze zorgen voor de wereld en ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen. Met deze vier waarden wil MYOMY de wereld verbeteren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.