vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Lars (links) deed het weer supergoed.

Zilveren schoolslag voor Lars de Kooter

22 mei 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Het tweede weekend van de Regio Zomerkampioenschappen 2023 leverde voor de Biesboschzwemmers nog een medaille op. Daarnaast werden nog diverse persoonlijke records verbeterd. Aan de start kwamen Lars en Amy de Kooter, Jansje de Ridder, Anne Lisman en Erik Drewes. Lars wist zijn oogst van het eerste weekend verder uit te breiden.

Op de schoolslag behoort Lars tot de top van Nederland in zijn leeftijd. Op de 200 meter zwom hij naar de tweede plaats. De snelste zwemmer was een jaar ouder dan de Biesboschzwemmer. Vorig weekend behaalde Lars op de 50 en 100 schoolslag ook al zilver. Daarnaast zwom Lars op de 400 wisselslag en 100 vrije slag ook nog nieuwe toptijden. Uiteindelijk werd hij vierde op dit nummer. Op de 200 wisselslag behaalde Lars een zesde plaats en bleef hij net boven zijn snelste tijd steken.

Jansje en Erik
Jansje startte in het tweede weekend op de 50 vlinderslag, 400 vrije slag, 100 rugslag en 200 vrije slag. Op de 400 vrije slag zwom zij een hele sterke race en wist ze ruim 12 seconden van haar tijd te halen. Dit was goed voor een achtste plaats in haar categorie. Op de overige afstanden ging het iets minder.

Erik Drewes startte voor het eerst sinds tien jaar weer tijdens een ‘Brabantse’ en hij deed dit op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Op de ‘vrij’ bleef hij minder dan een seconde van zijn beste tijd ooit. Op de vlinderslag ging het de eerste 50 meter heel makkelijk, maar dat moest hij de laatste 25 meter bekopen. Ondanks dat viel zijn tijd niet tegen.

Anne en Amy
Anne en Amy kwamen beide op de 200 vrije slag aan de start en zij deden weinig voor elkaar onder. Amy wist in haar race vier en halve seconde sneller te zwemmen dan een maand geleden in Antwerpen. Anne zwom een vergelijkbare tijd en was minder dan een seconde langzamer dan haar inschrijftijd. Helaas bleek dat Anne bij de start bewogen had en werd haar tijd uit de uitslag gehaald.

Foto archieffoto BBZ.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.