maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Drie gouden en een zilveren medaille gingen naar Werkendam.

Zesde plaats voor Biesboschzwemmers bij Doetsekom bokaal

28 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Twaalf leden van de Biesboschzwemmers namen zaterdag (28-8) deel aan de Doetsekom Bokaal in Giessenburg. Ze scoorden drie persoonlijke en één estaffettepodiumplaats en noteerden maar liefst elf persoonlijke records.

Tess Vonk zwom tegen oudere meisjes. Op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag was ze de beste. Op beide nummers verpulverde Tess haar oude toptijden. Goed voor dubbel goud dus.

Maud Vonk scoorde ook goud op de 50 schoolslag in haar categorie met een verbetering van bijna 20 seconden. Op de 50 vrije slag eindigde ze op de vierde plaats.

Dames
De dames estafetteploeg op de 4×100 meter vrije slag bestaande uit Tess, Jansje de Ridder, Mirthe Bults en Sanne van de Pol scoorde een keurige tweede plaats.

Lars de Kooter stond op de 100 schoolslag bij de start niet stil. Hierdoor werd hij uit de uitslag gehaald.

Noteringen
Top vijfnoteringen waren er deze middag voor Amy de Kooter op de 50 school- en vrije slag, Sanne van de Pol op de 100 school- en vrije slag en de afsluitende 8x50m vrije slag bestaande uit Mirthe, Sander van Elburg, Tess, Tijn den Braber, Jansje, Lars de Kooter, Sanne en Paul Wijnja wist als vierde te eindigen.

Foto archief.

Lees meer over:

sport zwemmen Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.