donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Pieter Pijnenburg (voor) en Lars de Kooter (achter).

Zes NK-medailles voor trio Biesboschzwemmers

12 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) openwaterzwemmen en Biesbosch OpenWaterRace (BOWR) scoorden de organiserende Biesboschzwemmers zesmaal goud, drie keer zilver en een bronzen plak.

Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg veroverden in Sleeuwijk beiden een Nederlandse titel. Lars werd Nederlands Kampioen op de 3000 meter schoolslag bij de jongens tot en met 17 jaar en Pieter deed dit bij de senioren. Beiden pakten daarnaast nog een zilveren medaille. Lars zwom naar de tweede plaats in zijn eigen categorie, de 12 en 13-jarigen, op de 1500 meter schoolslag en Pieter deed dat op de 2000 meter schoolslag bij de masters 20-29 jaar.
Ook voor Sander van Elburg was er een zilveren medaille op de 2km schoolslag bij de 30-39 jarigen. De laatste medaille was voor Sander, brons op de 3000m vrije slag bij de masters in dezelfde categorie als bij de schoolslag.

Ook Nadine Scheeve, Robin Iking, Richard Tiemstra en Ingmar Visser kwamen aan de start. Nadine en Robin legden de 5km vrije slag af en Richard legde de 3000m vrije slag in een keurige tijd af. Ingmar eindigde net naast het podium op de 2000m schoolslag bij de masters.

Kwartet goud
Vanwege de organisatie van het ONK was het programma van de BOWR aangepast. De afstanden langer dan 1000 meter waren geschrapt, maar dat leidde niet tot een uitgekleed programma. Sander zwom op de 1000 school- en vrije slag naar het goud bij de masters. Voor Pieter en Lars was er goud op de 1000 schoolslag bij respectievelijk de senioren en jeugd (12-17 jarigen).

Maar er waren nog negen zwemmers. Amy de Kooter was de allerjongste en wist de 500 meter vrije slag af te leggen. Net als Amy nam ook Julia Zeldenrust voor de eerste keer deel aan een openwaterwedstrijd. Zij zwom de 500 schoolslag en had de pech het doek maar met één hand te raken. Geen score dus. Anne Lisman debuteerde ook, maar dan op de 1000 meter vrije slag. Net als Anne zwommen ook Sanne van Pol, Redine van Breugel en Nadine Scheeve de 1000m ‘vrij’. Sanne was de snelste van deze drie voor Nadine en Redine.

ALShetjeraakt
Na al het wedstrijdgeweld werden er ook nog prestatietochten georganiseerd waarvan het geld naar ALShetjeraakt gaat. Er kon worden gekozen uit de 1000, 2000 en 5000 meter. Ook hier deden  Biesboschzwemmers aan mee. Ook was er deelname op de 250 en 500 meter.

Foto Biesboschzwemmers - Bart Wijnja.

Lees meer over:

biesboschzwemmers Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.