maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

“Help ons onze zoon te zoeken!”

Nieuwe zoekactie naar vermiste Yoran Krol (16) - UPDATE 8 -

24 december 2023 (door Redactie)

SLEEUWIJK/ALMKERK - De zestienjarige Yoran Krol uit Sleeuwijk wordt sinds 24 december 00:30 uur vermist. Politie: 'We maken ons zorgen om zijn gezondheid.'

Yoran is voor het laatst gezien bij jongerencentrum De Pomp aan de Sportlaan in Almkerk.

Krol te herkennen aan zijn opvallende donkerblauwe bomberjack. De jas heeft crèmekleurige mouwen. Ook draagt hij een spijkerbroek, witte Nikes en een smartwatch.

Yoran is 1.70 meter lang en heeft blond haar.

Zoektocht
Volgens nog onbevestige berichten werd in de voornacht van zaterdag op zondag ook gezocht bij de rivier. Daar werd, op de Merwedebrug, een zwarte fiets gevonden. Bij de zoektocht met boten (sonar) en een politieheli werd niemand gevonden.

Contact opnemen
Wie informatie over zijn vermissing heeft, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070.

Langskomen om te praten
Jongerencentrum de Pomp laat weten: "Heb je vragen en/of wil je even praten? Je bent van 15:00-17:00 uur welkom in de Pomp."
Ook de gereformeerde kerk in Almkerk opent zijn deuren. Iedereen die behoefte heeft aan een gesprek, kan langskomen.

UPDATE 24-12
Nog steeds geen spoor van Yoran. Helaas. Opnieuw werd door de politie gezocht bij de Merwede met een boot (sonar). Ook werd een politiehelikopter ingezet. Dit naar aanleiding van de zwarte fiets van Yoran die werd aangetroffen op de Merwedebrug. De politie tast volledig in het duister wat er met de jongen gebeurd is of waar Yoran zou kunnen zijn. Men houdt daarom alle scenario's open. 

UPDATE 25-12
Tot dit moment is er geen spoor van Yoran. Eerdere pogingen, met name bij de Merwede, leverden niets op. De lopende zoekactie ligt stil, mogelijk wordt dinsdag weer een nieuwe poging gestart, aldus meerdere berichten in de media.

De politie roept mensen, die mogelijk informatie hebben over de vermissing, dringend op contact op te nemen via het nummer 0800-6070. Alle informatie, wat dan ook, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het lopende onderzoek naar de mogelijke verblijfplaats van Yoran. 

UPDATE 27-12
Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie gaat woensdagmiddag met duikers te water. In de Merwede wordt dan opnieuw naar de vermiste Yoran Krol uit Sleeuwijk gezocht. Eerdere pogingen leverden geen resultaat op.

"Helaas hebben we nog geen idee waar de vermiste Yoran Krol is. Zijn fiets is eerder aangetroffen op het fietspad op de Merwedebrug, langs de A27. Omdat de kans dus bestaat dat hij in het water terecht is gekomen, zoekt @PolitieLTOZ vandaag in de rivier."

De sterke stroming bemoeilijkt de zoektocht, het zoekgebied wordt daarom aanzienlijk uitgebreid.

UPDATE 29-12
De politie zet de zoektocht naar Yoran voort. Er wordt vrijdag gezocht in de Beneden-Merwede bij Hardinxveld. Hierbij wordt ook de politiehelikopter ingezet. De zondagnacht gevonden fiets op de Merwedebrug was van Yoran, zo bevestigde een politiewoordvoerder eerder al.

UPDATE 30-12
Yoran Krol is nu al een week vermist, nog steeds is er geen spoor van hem. De zoektocht van vrijdag heeft niets opgeleverd. Nog steeds zijn alle tips welkom: 0800 6070

Yoran bezocht vorige week zaterdag Jongerencentrum De Pomp in Almkerk. Nadien verdween hij spoorloos. De Pomp schrijft zaterdag (30-12) aan de jeugd: 'Vandaag ben je van harte welkom in de Pomp. (...) We kunnen ons voorstellen dat het nieuws van afgelopen week je heeft geraakt, daarom is er ook alle ruimte om met een van de medewerkers in gesprek te gaan. Tot vanavond.'

UPDATE 2-1
De politie blijft speuren naar aanwijzingen in de zaak van de inmiddels al 10 dagen vermiste Yoran: 'Heeft u informatie over deze jongen? Reed u die nacht over de Merwedebrug en zag u iets? Wellicht heeft u camerabeelden? Alle tips zijn welkom.'

De politie heeft een tipformulier: 'Laat HIER uw beelden of tips achter.'

UPDATE 10-1
Zaterdag (13-1) wordt een grote zoekactie op touw gezet naar de sinds 24-12 vermiste Yoran. Dit in een samenwerking met familie, politie en Coördinatie Platform Vermissing (CPV).

Vrijwilligers die willen helpen met zoeken, kunnen zich vanaf 10.00 uur melden bij de CPV-wagen op parkeerterrein Kerkje van Sleeuwijk, Kerkeinde 30-31 te Sleeuwijk. 

Tijdens de zoekactie kan er gebeld worden met de CPV via mobiel 06-28832003.

"Het CPV verwacht zaterdag zo'n driehonderd vrijwilligers (vanaf 18 jaar!) die mee komen zoeken. Het gebied waar gezocht zal worden, beslaat een cirkel van zo'n 25 kilometer rond de plek waar de fiets van Yoran gevonden werd. Waarbij de nadruk volgens haar zal liggen op de oevers van de rivier.

Vrijwilligers zullen in groepen worden verdeeld. Ze krijgen een prikstok en een hesje en komen in een appgroep. Vervolgens gaan ze onder leiding van een begeleider van het CPV op pad. Het zoekgebied wordt hiervoor in vakken verdeeld."

De familie laat via social media weten: '"Wij doen deze oproep voor een gecoördineerde zoekactie in samenwerking met de politie en CVP. Help ons onze zoon en broer te vinden!"

Foto Politie.nl
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.