vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De Vrienden van het Woerkumse Strandje zoeken support.

Wordt Altena een “plastic slimme” gemeente? 

12 februari 2022 (door Redactie)

ALTENA - "Zullen onze rivieren plasticvrij zijn in 2030?" De ‘Vrienden van het Woerkumse Strandje’ maken niet alleen de rivieroever bij Woudrichem schoon. Zij monitoren voor IVN-‘Schone Rivieren’ ook een stukje oever van de Bergsche Maas bij het Drongelse Veer. Alles voor een plastic slimme gemeente Altena. Drijvende kracht achter de beweging is vestingbewoner Jos Korthout. Hij zoekt medestanders en helpende handen.

Korthout en 'De Vrienden' hebben de samenwerking geïntensiveerd met de Plasticsoup Foundation, Stichting de Noordzee, Rijkswaterstaat, Gumbuddy en Stichting Peukenzee. De zwerfafvalopruimers zoeken uitbreiding van hun groep om blijvende verbetering te krijgen in het afvalprobleem.

Invloed uitoefenen
Korthout: 'Om de gemeente Altena om te vormen tot 'plastic slimme gemeente' willen we in de verkiezingstijd al invloed uitoefenen op de politieke partijen. We willen dat er een groter bewustzijn komt van vervuiling en het voorkomen daarvan. Door het hele beleid heen dient verwerkt te worden dat plasticgebruik teruggedrongen moet worden. Er mag helemaal niets meer achteloos worden weggegooid. Er dient vol ingezet te worden op duurzaamheid en hergebruik om te voorkomen dat er nog afval ontstaat.'

Wie neemt er 'zo spoedig mogelijk contact met mij op?' schrijft Jos Korthout.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.