dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Wie in Altena woont komt in aanmerking voor de verhoogde lening.

Woningstarters in Altena kunnen meer geld lenen

24 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Gemeente Altena geeft starters een extra steun in de rug bij het kopen van een eerste woning. Het college stelt de gemeenteraad voor om een aanvullend bedrag van 500.000 euro beschikbaar te stellen voor startersleningen en de maximumkoopsom en het leenbedrag te verhogen.

Door veranderde marktomstandigheden sluit de huidige regeling uit 2019 niet meer aan bij de omstandigheden nu. De huizenprijzen zijn gestegen waardoor de gemeente de maximumkoopsom om aanspraak te maken op de starterslening wil verhogen van 220.000 euro naar 80% van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens. Op 1 januari was dit 260.000. Het maximum te lenen bedrag gaat met 5000 omhoog naar 30.000 euro.

Binding met Altena
Ook is de doelgroep die aanspraak kan maken op de starterslening nader omschreven. Personen komen in aanmerking als zij in Altena wonen of een economische of sociale binding hebben met Altena. De leeftijdscategorie is van 18 tot 40 jaar.

Wethouder Hans Tanis: “Vanuit de woonvisie vinden we het belangrijk om starters die binding hebben met onze gemeente, net die extra benodigde steun in de rug te kunnen geven bij de aankoop van een woning. Met de starterslening geven we starters een grotere kans op het kopen van hun eerste woning in Altena. We kunnen met het extra budget de komende jaren leningen verstrekken. Daarnaast is de nieuwe regeling flexibel, want de maximale koopprijs beweegt mee met de NHG-grens.”

De gemeenteraad moet nog instemmen met de nieuwe Verordening Starterslening. Bij instemming gaat de nieuwe regeling per november 2021 in. De starterslening is dan aan te vragen via de website van de gemeente.

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

woningbouw Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.