maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Het huizentekort jaagt de woningspiltsing aan.

Woningsplitsing Woudrichem vraagt om politiek debat

8 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Een aantal verontruste vestingbewoners trekt bij de gemeente Altena an de bel over het opsplitsen van woningen. De leefbaarheid van de vesting is volgens de groep in het geding.

Aangejaagd door het woningtekort, komen mensen in binnensteden in heel Nederland op het idee om woningen te splitsen, ook in de vesting. Fijn voor woningenzoekenden en huisjesmelkers en beleggers, die een mooi rendement kunnen halen uit hun investering. Maar er zijn ook negatieve gevolgen, weet vestingbewoner Leo Sluijmer. Het opsplitsen van woningen raakt volgens hem veel meer mensen dan alleen de paar direct omwonenden. “Het verstoort de delicate parkeerbalans in de vesting en het heeft een nadrukkelijke invloed op het woon–en leef klimaat van omwonenden. Denk aan het respecteren van een ieder z’n privacy.”

Achterhaalde regels
Volgens Sluijmer is het hoog tijd dat de gemeenteraad zich buigt over de ‘achterhaalde’ ambtelijke regels. “De gemeente Altena laat een ruimtelijk beleid op de vesting los dat puur ambtelijk en technocratisch is. En dat terwijl die ambtelijke besluiten ingrijpende gevolgen hebben voor de bewoners van de vesting en derhalve politiek draagvlak horen te hebben”.

In gesprek met ambtenaren hoort Sluijmer dat ‘ze geen keus hebben’ omdat ze ‘slechts de regels volgen’. “Terwijl ze off the record kenbaar maken dat zij het ook belachelijk vinden. Het is derhalve een politiek probleem. En het is aan ons om de wethouder en zijn ambtenaren duidelijk te maken dat er politieke besluitvorming nodig is om dit probleem op te lossen", besluit de vestingbewoner. ('t Poortaol)

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

woningbouw Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.