donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Gaat waarschijnlijk om een jonge wolf op doortocht.

Wolf weer gesignaleerd in de regio

22 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

REGIO - HEUSDEN: In de regio Noordwest Brabant is een zwervende wolf aanwezig. Eerder, in het gebied rond Heusden, heeft in de nacht van 16 november vermoedelijk een wolf 21 schapen gedood. Waarschijnlijk gaat het om een jonge zwervende wolf die op doortocht is. Aldus de Provincie.

De provincie Noord-Brabant roept inwoners op waakzaam te blijven en vooral preventieve maatregelen te nemen om vee te beschermen. 

Leefgebied
Experts verwachten dat het gaat om een jonge wolf die de roedel heeft verlaten op zoek naar een nieuw leefgebied. Tijdens die tocht jaagt de wolf om aan zijn eten te komen. Een jonge wolf is nog onervaren in die jacht. Daarmee is de kans aanwezig dat hij, in plaats van wilde prooidieren, vee aanvalt. 

Vee beschermen 
De beste manier om aanvallen van een wolf op vee te voorkomen is om preventieve maatregelen te nemen. Hierbij kan gedacht worden aan het op stal zetten van vee, het afzetten van een gebied met fladderlinten én stroomrasters. De provincie kan schapenhouders helpen met het tijdelijk uitlenen van wolfwerende noodrasters op het moment dat er een wolf daadwerkelijk aanwezig is.

Melden
Inwoners kunnen meehelpen in het signaleren van de wolf en het ondersteunen van preventie van schade. Als iemand een wolf waarneemt kan dit gemeld worden via het Wolvenmeldpunt op www.wolvenmeldpunt.nl/wolf-gezien

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.