maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

De winnende taarten zijn te koop bij de bakker.

Winnaars “Jong Altena Bakt” bekend

25 januari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Tijdens de Dutch Food Week Altena (oktober 2022) gingen jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aan de slag om de eerste enige Altena-taart te bakken. Er werden hiervoor twee wedstrijden gehouden, één in de keuken van het Altena College en één in de keuken van de Schans in Sleeuwijk. Een jury keurde de maaksels en de winnaars zijn nu bekend.

De jongeren werkten zoveel mogelijk met lokale producten om aan de hand van een basisrecept van Bakkerij Verba een originele, lekkere maar vooral lokale taart te bakken. De bakfanaten werden getest op creativiteit, bak-skills en behendigheid.

Dit gebeurde onder toeziend oog van een professionele jury met bakker Christiaan (Bakkerij Verba), Shah Sheikkariem (wethouder), Gerard (biologische Bakkerij Gerard & Suus) en Patrick de Rade (restaurant Kruiden & Jasmijn). Iedere taart werd geproefd en gekeurd en op verschillende punten gejureerd, buiten het oog van alle deelnemers.

Winnaars
Het winnende duo op het Altena College waren Elynn en Cees met hun stoofperentaart. De winnaressen van de wedstrijd in de Schans waren Rhomy en Lieke met hun romige walnoten-appeltaart. Als prijs kregen de winnaars een Altena taartbakpakket. 

Te koop
De winnende taarten worden 26 januari aan het einde van de dag gepresenteerd door bakker Christiaan en de winnaars van Jong Altena Bakt. Op 27 en 28 januari van 2 tot en met 4 februari zijn de winnende taarten te koop bij bakkerij Verba.

Foto Jongerenwerk Altena.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.