Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

De omstandigheden waren zwaar met een wilde, woeste zee.

Winderige zeezwemtocht voor Biesboschzwemmers

18 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De Biesboschzwemmers deden ook mee aan de derde zwemtocht georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren. De tocht begon in Zoutelande en voerde de deelnemers naar Vlissingen. Ruim 200 zwemmers gingen de zee in en de snelste was binnen de 70 minuten bij de finish en de laatste kwamen net na twee uur binnen.

De omstandigheden waren zwaar met een wilde, woeste zee. Er stond een westenwind kracht 3 à 4, Bft met een watertemperatuur van 19 graden.

Sander was de eerste Biesboschzwemmer die over de streep kwam. Hij had voor de tocht van bijna acht kilometer 1 uur 19 minuten en 26 seconden nodig en was daarmee als zestiende all-in aan de finish. Sabrina kwam vijf minuten na Sander aan en was de achttiende dame en 66e all-in. Sabrina’s tijd was 1 uur 24 minuten en 8 seconden. Wouter kwam de laatste van de drie met een tijd van 1 uur 26 minuten en 30 seconden en was 84e all-in.

Herkansing
Volgende week is de laatste van de vier zwemtochten. Dit was de eerste zwemtocht die gepland stond, maar wegens slechte weersomstandigheden werd uitgesteld. De zwemmers zouden van Dishoek naar Zoutelande zwemmen. De herkansing is op woensdag 25 augustus.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Biesboschzwemmer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.