woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Turnsters W.I.K. regiokampioen én seizoenskampioen

15 april 2024 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (13-4) namen 300 turnsters van dertig verschillende clubs in Wijk en Aalburg deel aan de teamfinale. Sportvereniging W.I.K. had MFC d’Alburcht omgebouwd tot een ware turnhal met een grote vierkante wedstrijdvloer. 

De sporters turnden een meerkamp op de toestellen sprong, vloer, brug en balk. Zeventien selectieleden van Sportvereniging W.I.K. hadden zich voor deze finale geplaatst. Om die reden was er ook veel thuispubliek uit Wijk en Aalburg.

Gemixt 
Jonna en Lisa vormden samen met KGV Kaatsheuvel een gemixt team en turnden in de ochtend een goede en stabiele wedstrijd. Ze behaalden een knappe derde plek uit tien teams. 

In dezelfde ronde, niveau (G), turnden Ilse, Isa, Tess, Emma en Fenna. Zij behaalden, ondanks blessureleed, een knappe vijfde plek.

Ook op niveau G turnden Sanne, Sophie, Zoë, Lieke en Mirthe. Een sportieve strijd met als resultaat een tweede plek voor het vijftal in een deelnemersveld van twaalf teams. 

Goud
Hailey, Evi, Jasmijn, Jhanna en Lieke turnden op nieveau 6. Ze namen het op tegen zeventien andere teams. Blij en verrast namen zij hun gouden plak in ontvangst. Wethouder Shah Sheikkarim was bij de uitreiking aanwezig. 

Seizoenskampioenen
Ook werden er seizoenskampioenen gehuldigd. Het team dat de meeste punten bij elkaar turnde in alle wedstrijden won een beker. Ook dit gaat per niveau. Uit handen van de wethouder ontvingen twee W.I.K.-teams én het gemixte team van W.I.K. en KGV een mooie beker.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.