dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Wijk en Aalburg. Room with a view ...

Wijnand van der Hoeven zet Aalburg op de toeristische kaart

5 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA / WIJK EN AALBURG: 'Hoe zet je Aalburg op de toeristische kaart?' Die vraag triggerde Wijnand van der Hoeven. Heeft de voormalige gemeente Aalburg wel bezienswaardigheden, valt er wel het nodige te beleven, te zien, te ontdekken ...? Spreekwoordelijk gekieteld door VVV Biesboschlinie die kennelijke moeite had om die antwoorden in een vat te gieten, schreef Van der Hoeven een zevental - korte - columns waarin hij op zoek gaat naar 'Kansen in Aalburg' voor toeristen (maar ook eigen inwoners) die de voormalige gemeente Aalburg willen zien, ontdekken en ervaren om er bovenal van te genieten.

Vanuit het bestuur van Stichting Oude Kerk Aalburg werd op enig moment nagedacht over het erfgoed in de gemeente Altena. De recent verkegen status van 'Werelderfgoed' heeft zeker een aantrekkende werking op bezoekers, zo concludeerde het bestuur van het oude kerkje aan de Maasdijk.

Kansen
Van der Hoeven: 'Tegelijkertijd werd ik door VVV Biesboschlinie een beetje uitgedaagd hoe Aalburg daarin past, op een manier die bij Aalburg past. Als ik kijk hoeveel mensen er over de Maasdijk fietsen en lopen zal die dijk toch snel de centrale as zijn, in de verbinding tussen Heusden en Woudrichem. Dat dat kansen biedt voor het oude kerkje lijkt me evident.'

Ingrediënten
De Wijk en Aalburger legt uit dat zijn columns geschreven zijn naar aanleiding van de opmerking van de VVV in Altena, die het kennelijk nog 'lastig vond om Aalburg op de kaart te krijgen'. Van der Hoeven ziet daar wel mogelijkheden voor, er valt genoeg te melden over die voormalige gemeente en 'zijn er voldoende ingrediënten beschikbaar'.

De columns van Van der Hoeven zijn te vinden op Altena.Net, waar ze een permanente plek kregen onder het kopje Samenleving. Wie doorklikt naar Kansen in Aalburg komt op de desbetreffende pagina.

Foto @ Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Altena toerisme Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.