zaterdag 30 september 2023

Alles over Altena

Eind 2023 moet er gestart worden met de bouw.

Wijk en Aalburg krijgt er 90 woningen bij

7 december 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Wethouder Hans Tanis en Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Bouwlinie) tekenden een koopovereenkomst voor grond aan de Langestraat in Wijk en Aalburg. Beide partijen hebben grond in het gebied Polstraat–Maasdijk–Langestraat. De grond van de gemeente wordt verkocht aan Bouwlinie om een nieuwe wijk te realiseren van negentig woningen.

Wethouder Tanis: “We zijn opnieuw een stapje verder in dit woningbouwproject. De vraag naar nieuwe woningen in Wijk en Aalburg is groot. Het gebied aan de Langestraat staat dan ook niet zonder reden op onze prioriteitenlijst van woningbouwprojecten in Altena. Er ligt een mooi plan voor verschillende type woningen, waar veel van onze inwoners om zitten te springen.”

Breeman: “Het plan is inderdaad om een gevarieerde wijk te bouwen, sociale huurwoningen zowel in rijwoningen als in appartementen. Goedkopere rijtjeshuizen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande huizen.‘

Vervolg
In maart buigt de gemeenteraad zich over het bestemmingsplan. Bij goedkeuring hiervan kan Bouwlinie voorbereidingen treffen om eind 2023 te starten met de bouw.

Betrokkenheid
Omwonenden van het gebied hebben meegedacht bij het plan. Deze betrokkenheid van de omgeving heeft onder andere een waardevolle bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het stedenbouwkundigplan. Ook bij het vervolgtraject blijven de gemeente en Bouwlinie in gesprek met omwonenden en andere betrokkenen, zoals volkstuinders die nu grond huren op deze locatie. Voor deze groep zorgen de gemeente en Bouwlinie voor een passend alternatief.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.