maandag 6 december 2021

Alles over Altena

De appartementen zijn bedoeld voor starters, kleine gezinnen en senioren.

Wethouder Tanis 'schiet' nieuwbouwproject open

8 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena loste een prachtig kanonschot als startsein voor de bouw van appartementencomplex ‘De Linde’ in Almkerk. In de zomer van 2022 worden de sleutels van de 25 appartementen al aan de huurders overhandigd.

Als de bouw straks klaar is, heeft Almkerk er hoogwaardige en duurzame huurappartementen bij. Sociale kwalitatieve woningbouw met voor iedere woning een eigen berging en een royaal balkon.

Historie
Tijdens de feestelijke start van het project blikt directeur/bestuurder Anja Verdaasdonk (foto links) terug op de geschiedenis van de bouwlocatie: “Ruim een eeuw geleden werd hier verzorgingshuis ‘Huize Antonia’ gebouwd vanuit de erfenis van een rijke boerenzoon. Toen de vraag naar intramurale zorg afnam, ging toenmalig eigenaar Habion in 2008 over tot sloop van het pand met de bedoeling op die locatie huur- en koopappartementen te realiseren."

In 2010 werd Woonstichting Land van Altena eigenaar van het perceel en van de 58 appartementen die in 1995 tegen ‘Huize Antonia’ aangebouwd waren. Door gebrek aan kopers en een kleine vraag naar huurwoningen werden de nieuwbouwplannen toen ter zijde geschoven. "Inmiddels zijn we elf jaar verder en ziet de wereld er heel anders uit.”

Ambitie
Wethouder Hans Tanis memoreerde: "De woningen sluiten volledig aan bij onze gezamenlijke ambitie. Er is grote vraag naar huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens in Altena. Dit project in Almkerk is één van de woningbouwprojecten waar we als gemeente extra prioriteit aan hebben gegeven. We zijn er heel blij mee.”

Duurzaam
Verdeeld over vier woonlagen worden drie soorten appartementen gerealiseerd, variërend in grootte van 51 tot 75 m2. Wooncomplex ‘De Linde’ zal verwarmd worden via individuele ventilatiewarmtepompen en elektriciteit komt voor een belangrijk deel van zonnepanelen. In combinatie met hoogwaardige isolatie zullen de appartementen daardoor een laag energiegebruik kennen. Daarnaast wordt het complex toekomstbestendig gebouwd. De appartementen zijn bedoeld voor starters, kleine gezinnen en senioren.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.