vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De vertrekkers werden in het zonnetje gezet.

Werkgroep Fairtrade zoekt (nog steeds) uitbreiding

12 mei 2023 (door Redactie)

ALTENA - De 'Werkgroep Fairtradegemeente Altena' nam in de Fairtradeweek afscheid van de leden Frans Dansen, Klary van Veen en Paulo Gokhale. Ondanks dat ze de werkgroep verlieten, blijven ze alle drie sterk betrokken bij eerlijke handel. Alle reden dus om hen in het zonnetje te zetten.

Dansen zat zeven jaar bij de werkgroep. Van Veen en Gokhale zaten er niet veel korter in. Frans Dansen eerste blijft als bestuurslid betrokken bij Wereldwinkel 'Fair van Ver' in Woudrichem.Van Veen blijft actief met het promoten van Fairtradeproducten, onder meer door mensen aan te spreken en te koken met Fairtrade-ingrediënten. Ze nodigt mensen uit om hiervan mee te eten en promoot ‘schone kleding’.
Gokhale is gaan werken bij Return to sender, de organisatie die ijvert voor de verkoop van producten gemaakt door vrouwen in de armste regio’s van de wereld.

Nieuwe leden
De overgebleven werkgroepleden, Tinette voor den Dag en Jos Korthout, verwachten binnenkort twee nieuwe leden te verwelkomen. Daar zijn ze blij mee, maar twee is nog veel te weinig omdat in de 21 woongemeenschappen van Altena heel veel bedrijven, winkels, horeca, scholen, kerken, verenigingen en stichtingen moeten worden benaderd en aangespoord om ook Fairtrade te worden. ‘We zouden graag nog meer belangstellenden willen verwelkomen binnen onze werkgroep om het doel te kunnen behalen dat Altena een “Fairtradegemeente” wordt.’ Aldus Jos Korthout.

Foto Werkgroep Fairtrade.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena FairTrade
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.