vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

“Hallo Werkendammers!” Het klonk vele malen uit haar slaapkamerraam.

Vermaarde Werkendamse Grietje Post overleden

30 mei 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Menigmaal klonk vanuit haar slaapkamerraampje op Zevenhuizen de legendarische begroeting: ‘Hallo Werkendammers.’ Dat saluut is definitief verstomd. Grietje Post is heengegaan. De lokale en landelijke bekendheid (Man Bijt Hond) werd 85 jaar. 

De naam Grietje Post is in Werkendam vooral verbonden aan haar Oudheidkamer, een soort miniatuurmuseum. Daar viel de uitgebreide Oranjecollectie van Grietje te bewonderen. Boeken, allerhande snuisterijen, een unieke Beatrixpop en meer bijzonderheden uit het verleden. Grietje was een uitgesproken fan van de Oranjes. 

Kroningslied
Als bedankje voor koningin Beatrix en een welkom voor de nieuwe koning Willem Alexander schreeft Grietje speciaal een kroningsnummer. Het Man Bijt Hond- kroningslied werd ingezongen door Grietje zelf en Nol Havens, leadzanger van V.O.F. de Kunst.

Man Bijt Hond
Over haar voorliefde voor Oranje mocht ze vanaf 2012 vertellen in Man Bijt Hond. Grietje was toen 75. Dat praatje werd een succes en ze kreeg een vaste plek in het veel bekeken, iconische programma.
Wat haar vooral geliefd maakte, waren haar gevatte opmerkingen en het eenvoudige leven dat ze leidde. Ze sprak innemend over de liefde van en voor haar katten - haar kinderen - en haar breiwerk.

In 2019 verhuisde het programma naar SBS6 en daar kreeg Grietje haar bekende brievenrubriek waarin ze direct en onverbloemd antwoorden gaf op gestelde vragen.

Overleden
Dinsdagmorgen (29-5) overleed Grietje in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ze werd opgenomen na een val vlakbij haar huis. Dat werd haar uiteindelijk fataal. Grietje wordt zaterdag (3-6) begraven in besloten kring.

Grietje woonde haar hele leven in haar geboortehuis aan de Langesteeg in Zevenhuizen.

Foto Still video Man Bijt Hond / KRO/NCRV.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.