dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Op zaterdagen is het probleem het grootst.

‘Werkendam heeft een groot parkeerprobleem'

4 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - CDA Altena zich zorgen over de parkeercapaciteit en de verkeersdoorstroming in het centrum van Werkendam en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

De fractie vraagt of burgemeester en wethouders op 'een creatieve manier' op zoek willen gaan naar extra parkeerplaatsen in het centrum van Werkendam. Met name op zaterdagen is het probleem volgens CDA-er Rene Roovers het grootst. 

'We  zien dat een bezoek aan de Hoogstraat, de enige winkelstraat van Altena, een steeds grotere uitdaging wordt voor bezoekers aan de winkelstraat.'

Onvoldoende samenhang
Volgens CDA Altena zijn de bestaande parkeermogelijkheden beperkt en een aantal ontwikkelingen in het centrumgebied vindt plaats in onvoldoende samenhang met elkaar. 'Denk aan de plannen voor appartementenbouw aan de kop van de Hoogstraat, maar ook bij de Lijnbaan zijn ontwikkelingen.'

Een slechte bereikbaarheid en krappe parkeercapaciteit vormen een bedreiging voor een levensvatbare winkelstraat.'En dat is echt niet wat we willen voor Werkendam.' Aldus het CDA.
 

Foto archief.

Lees meer over:

Werkendam Hoogstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.