donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

“We sluiten de linies” komt in Woudrichem tot leven

21 oktober 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Ooit een bron van conflict vanwege de strategische ligging, maar anno 222 vooral een charmante kleine vestingstad: Woudrichem. Daar komt de waterliniegeschiedenis tot leven. "Laat je meevoeren langs eeuwenoude geveltjes en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, muziek en lekker eten tijdens We Sluiten de Linies."

Bastions, ravelijnen, een bomvrij arsenaal en de gevangenpoort: Woudrichem heeft het allemaal. Tijdens We Sluiten de Linies staan de Waterlinie-elementen van de vestingstad letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Op vijf verschillende locaties in de stad vertellen gidsen je de mooiste verhalen. Buitendijks bij de Waterpoort laat animatiekunstenaar Chok Wah Man zijn werk tot leven komen. Ook kun je hier luisteren naar het verhaal over de Hollandse Waterlinies, overgebracht door een verhalenverteller.

Bij Brasserie Zus streelt het Viswijvenkoor je oren met hun stemmen in een nautisch tintje en bij Korenmolen Nooitgedagt laat de molenaar je kennismaken met zijn ambacht. Bij de Westbeer en de Loevenstijnse poort vertellen experts van Waterschap Rivierenland over het watermanagement vandaag de dag. Om te laten zien hoe dit in zijn werk gaat, wordt de Loevenstijnse poort ook nog eens gesloten.

We Sluiten de Linies start bij Brasserie Zus

Bij Brasserie Zus en Café ‘t Hoekske zijn bezoekers van harte welkom voor een borrel of diner. 

Bekijk hier het volledige programma.

Parkeren
In Woudrichem is beperkt parkeergelegenheid. Geadviseerd wordt met de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeer deze dan bij de Schapendam.

We Sluiten de Linies in de Vesting Woudrichem is een samenwerking tussen de Hollandse Waterlinies en Waterschap Rivierenland.

Foto Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Woudrichem waterlinie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.