maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Waterschap start jaarlijkse controle van het onderhoud aan sloten

25 oktober 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Op 1 november start Waterschap Rivierenland met de controle op het onderhoud van sloten in het rivierengebied. In Altena start de schouw op 1 december.

In deze ‘schouw watergangen’ bekijken medewerkers van het waterschap of er onderhoud is uitgevoerd door eigenaren van grond die grenst aan sloten.

Het waterschap legt het waarom van de copntrole uit: 'Sloten zijn belangrijk voor het waterbeheer in het rivierengebied. In de natte winter voert een sloot het teveel aan water af. Voldoende doorstroming helpt de waterhuishouding en de waterkwaliteit. Een sloot is ook het leefgebied van flora en fauna. Daarom mag buiten het doorstroomprofiel begroeiing blijven staan, zo lang het water niet wordt belemmerd.'

Doorstroming
Eigenaren moeten zorgen dat het zogeheten 'doorstroomprofiel' van de sloot en duikers vrij is van planten, vuil en andere materialen. Ook schade aan oevers of taluds moet zijn hersteld. Is het onderhoud niet op orde, dan volgen een waarschuwing en een herschouw. Is het onderhoud dan nog niet op orde, dan voert het waterschap het uit op kosten van de eigenaar.

 

Foto archief AltenaNet.

Lees meer over:

waterschap Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.