donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Drukte op de dijk leidt (te) vaak tot onveiligheid.

Waterschap start campagne voor veilig rijden op dijken

8 april 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Waterschap Rivierenland, politie, twee regio-gemeenten en Motorrijdersactiegroep MAG slaan de handen ineen om overlast op de dijken aan te pakken. 'Het motorseizoen begint en de dijken vormen een prachtige route. We roepen op het veilig en plezierig te houden op onze dijkwegen voor weggebruikers en bewoners', zegt heemraad Goos den Hartog. Hoewel de campagne draait in Molenlanden en Vijfheerenlanden, kent ook deze regio het fenomeen "drukte op de dijk" die leidt to onveiligheid.

Het recreatieseizoen is weer gestart. De dijken zijn geliefde routes voor motorrijders, wandelaars, wielrenners en andere recreanten. Het kan daarom heel druk zijn op de dijk, vooral bij mooi weer.
Het Waterschap laat weten: ‘We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten op de dijk en dat omwonenden geen overlast ervaren. In de eerste week van april zijn daarom borden geplaatst langs de dijken met de oproep om met gepast geluid, gepaste snelheid en niet in groepen over de dijk te rijden. Zeker vroeg in het seizoen is het voor veel motorrijders nog wennen aan de drukte en snelheid. Rijden met gepaste snelheid op de smalle, kronkelige dijken met woningen dicht op de rijbaan maakt het veiliger voor jezelf en anderen.’

Wethouder Johan Quik (gemeente Molenlanden): ‘De dijken in en rond Molenlanden zijn geliefd bij recreanten, en terecht. Maar zeker bij mooi weer kan de drukte voor overlast en gevaarlijke situaties zorgen. Door duidelijke bebording op de dijk en een bijbehorende campagne roepen we op om rekening met elkaar te houden. Ik hoop dat het hierdoor een prettig, maar ook een veilig seizoen wordt voor zowel bewoners als weggebruikers.’

Probleem breder
Bij overlast op de dijk denken veel mensen aan motoren. Het probleem is echter breder dan dat. Overlast ontstaat ook door te hard rijden van automobilisten, door grote groepen wielrenners en door andere weggebruikers die onvoldoende rekening houden met elkaar en omwonenden. 

Boodschap
De boodschap wordt niet alleen verspreid via borden en nieuwsberichten. In de komende weken zal de politie extra aanwezig zijn in de regio om weggebruikers op de dijken te attenderen op hun rijgedrag en de impact ervan.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.