dinsdag 5 juli 2022

Alles over Altena

Wat vinden inwoners en toeristen van veerponten in Altena?

18 mei 2022 (door Altena.Net - redactie)

REGIO / ALTENA - Inwoners, forensen en toeristen mogen hun mening geven over wat ze van de veerdiensten en pontjes in de gemeente Altena vinden. Dat gaat  via een enquête. Onderzoekers nemen op de veerdiensten en pontjes de enquête af bij reizigers. De gemeente hoort niet alleen graag de mening van de gebruikers van de veerdiensten, maar ook van degene die juist een ander vervoersmiddel kiezen.

Wethouder Hans Tanis was dinsdagmiddag (17-5) op een veerdienst in Altena bij een onderzoeksteam dat reizigers vragen afneemt. Hij benadrukt het belang van de veerdiensten en pontjes: “Altena is een eiland, we zijn aan alle kanten ingeklemd door water. Bij onze bereikbaarheid spelen bruggen en water een grote rol. Veerdiensten en pontjes zijn belangrijk. We horen daarom graag wat gebruikers van de huidige veren en pontjes vinden. En we zijn benieuwd waarom inwoners, forensen of toeristen de veerdiensten juist niet gebruiken. Op basis van de input werken we verder aan de bereikbaarheid van Altena. De veerdiensten zijn straks extra belangrijk bij grote projecten zoals de verbreding van de A27.”

In de vragenlijst kan iedereen zijn of haar mening geven over bijvoorbeeld de ticketprijs, de dienstregeling en faciliteiten bij het wachten, maar ook aangeven waarom men weinig of geen gebruik maakt van de veerdiensten en pontjes.
De komende weken worden er op de veerdiensten en pontjes enquêtes afgenomen bij reizigers.

De vragenlijst is door iedereen online in te vullen. Het invullen kan tot en met 31 mei en duurt 5 minuten. Er worden 20 x 25 euro cadeaubonnen verloot onder de mensen die reageren.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.