vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

In de gemeente Altena werden zo’n 30 locaties doorzocht

Wapen gevonden bij controle in Werkendam

17 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

REGIO / ALTENA - In de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit werden dinsdag (15-6) rond de 100 garageboxen en bedrijfsgebouwen gecontroleerd in de gemeenten Altena, Breda en Drimmelen. Dit gebeurde door het Baronie Interventieteam, een samenwerking tussen West-Brabantse gemeenten, politie, Douane en het UWV. Vondst wapen en benodigdheden voor hennepteelt

In de gemeente Altena werden zo’n 30 locaties doorzocht. In de haven van Werkendam werd een mogelijk vuurwapen aangetroffen. Dit is meegenomen voor nader onderzoek.

Bij de actie hebben de BIT-teamleden informatiepakketten uitgedeeld om de alertheid van verhuurders van opslagruimtes en bedrijfsgebouwen te verhogen. “Twee dingen vallen op bij deze actie,” is de reactie vanuit de Taskforce RIEC. “In de eerste plaats merken we dat er veel waardering is voor de actie en over het algemeen positief wordt gereageerd op de controles door de pandeigenaren en omwonenden. In de tweede plaats dat door de vondsten blijkt dat alertheid nodig is, hoewel het overgrote deel van de opslagruimtes in orde was.”

Samenwerken
De gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert werken in deze acties samen als het Baronie Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. De overheden treden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en willen eigenaren en verhuurders ondersteunen bij het versterken van hun weerbaarheid. Door de samenwerking is de slagkracht groter en krijg je in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. 

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Politie Werkendam douane
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.