dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Wandelen bij de Berenbrug bij vestingstad Woudrichem.

Wandelroute Oude Hollandse Waterlinie in de race voor ‘Wandelroute van 2024’

8 januari 2024 (door Redactie)

REGIO / ALTENA - Er resteren nog vijf routes met een kans op de prestigieuze titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. De wandelroute Oude Hollandse Waterlinie is er één van. De Vestingsteden Gorinchem en Woudrichem maken daar deel van uit. Tijdens de openingsdag (2-3-2024) van de Fiets en Wandelbeurs in Gent maakt de jury de winnende route bekend. 

De verkiezing is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die zo het aanleggen van kwalitatief goede wandelroutes wil stimuleren. Alle routes zijn door de juryleden nagelopen en beoordeeld aan de hand van een groot aantal criteria zoals ondergrond, bewegwijzering, landschap, kwaliteit van de informatie etcetera

Water
De wandelroute Oude Hollandse Waterlinie is een wandeling door rivierlandschap, langs waterwegen en vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. De route laat je tijdens de elf etappes kennismaken met het water als verdedigingswerk. Er is een wandelgids beschikbaar en de route is in twee richtingen te volgen met wandelknooppunten en een gpx-track. 

Foto (C) Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.