vrijdag 19 april 2024

Het was een spannende pot …

Waldric VSE-2 houdt aansluiting bij top drie

2 april 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Zaterdag (2-3) speelden de meiden van Waldric tegen Leiden VSE3 en gezien de gelijke stand in de competitie en uitslagen tegen andere teams werd dit een (extra) spannende wedstrijd. De aansluiting met de top werd behouden.

Waldric startte sterk. Josefien pakte de sprongbal waaruit Indy kon scoren, pakte daarna een rebound om zelf te scoren. Al snel stond het 9-2. De dames van Leiden zetten een tandje bij in de verdediging. Op de 3-puntlijn kregen de Woerkumse dames geen ruimte meer voor het schot en scores uit één tegen één vielen niet. Zo verdween de voorsprong en stond het 11-12 aan het eind van het eerste kwart.

Team
In het tweede kwart verdedigde Waldric weer als een team en zette Indy de turbo aan. Via steals scoorde zij dertien punten. Met hulp van Lisa en Annelotte pakte de club een voorsprong van twaalf punten (36-24).

Spanning
Na de rust werkten beide teams hard in de verdediging ennLeiden wist wat makkelijker weet te scoren. De enige scores van Waldric kwamen van Nienke en Lisa en de voorsprong werd kleiner (44-36) en de spanning hoger.

In het begin van het laatste kwart loopt Waldric verder uit. Leiden presst en maakte Waldric het zichzelf niet makkelijk door (te) veel te missen in de breaks. Niettemin wist Waldric de voorsprong te behouden en wint de pot met zeven punten (56-49). |