zaterdag 20 april 2024

Waldric VSE-2 blijft ongeslagen

10 oktober 2021 (door Redactie)

WOUDRICHEM - De tweede thuiswedstrijd van de dames van Waldric is tegen de Utrecht Bulls.  De wedstrijd is uiterst spannend en er moet doot het team geknokt worden voor iedere score.

In de eerste minuten wordt er door beide teams hard verdedigd en de eerste score van Waldric komt pas na een aantal minuten met een driepunter aan het eind van de 24 seconden van Josefien. De Bulls reageren met 3-punter en dat is ook meteen het beeld van het eerste kwart. Beide teams hebben door de strakke verdediging moeite met scoren en gaan gelijk op, na 10 minuten spelen is het verschil minimaal (11-10).

Onvermoeibaar
Het tweede kwart gaan de dames van Waldric onvermoeibaar door met het spelen van de press en fastbreaks en zien we Lisa en Nienke lekker 1-1 spelen. Ook Jaida weet de weg naar het bord te vinden, Eva schiet een driepunter en zo lopen we met rust uit naar een verdiende voorsprong van elf punten (33-22).

Balverlies
Na de rust beginnen de dames niet sterk, de verdediging staat niet lekker, zijn te gehaast in de aanval en leiden onnodig balverlies. Nadeche weet met 1-1 wel de bucket in te komen maar moet het vanaf de vrijeworplijn afmaken. Ondanks dat het team langzaamaan weer het ritme vindt, maken ze veel fouten en staan de Bulls regelmatig op de vrijeworplijn. De voorsprong wordt kleiner en is aan het eind van het derde kwart nog maar drie punten (40-37).

Spannend
Via een baseline drive van Lotte en met Indy in de fastbreak lopen ze weer uit naar negen punten en ontstaat er wat lucht.  Dat is maar van korte duur want via sterke drives naar het bord komen ze weer terug nog drie punten. De wedstrijd is met nog 3 minuten te spelen nagelbijtend spannend en er moet geknokt worden voor iedere score.

Fouten
In de laatste minuten kiezen de dames van de Bulls er voor om via fouten in balbezit te komen. Anne Fleur, Annelotte en Indy schieten zes van de tien vrije worpen raak en blijft het team met 55-46 ongeslagen.