zondag 10 december 2023

Alles over Altena

VVD Altena tikt college op de vingers

29 oktober 2021 (door Altena.net - Redactie)

ALTENA - VVD Altena attendeert het college op de toegezegde, maar nog niet verstuurde brief over het bestemmingsplan Buitengebied Middenweg in Andel. VVD Altena is van mening dat het college de inwoners van Andel en de gemeenteraad eerder onvolledig informeerde over de plannen voor de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de Middenweg. Het college heeft nog niet aangegeven hoe dergelijke fouten als dit in de toekomst kunnen worden voorkomen. 'We kijken graag vooruit.' Aldus de VVD.

Tijdens de raadsvergadering van 13 juli werd uitgebreid stilgestaan bij het bestemmingsplan Buitengebied Middenweg in Andel. De partij vroeg toen om een uitgebreide evaluatie om te onderzoeken hoe het kon gebeuren dat de raad per ongeluk een bestemmingsplan goedkeurde voor de huisvesting van een onbeperkt aantal arbeidsmigranten.

Belofte
De oproep werd toen niet gesteund door het merendeel van de raad. Wel beloofde het college nog een brief te sturen waarin zou worden aangegeven hoe situaties als deze in de toekomst voorkomen zouden worden. Deze brief is echter tot op heden nooit verstuurd door het college.

Fouten
VVD Altena in een reactie: 'Wij vragen ons daarom af of het college wel wil leren van gemaakte fouten. Wij willen graag weten of het college bereid is deze brief alsnog op korte termijn te versturen.' 

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.