vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Er komen geen inhaaldagen.

Vuilnisophaaldienst gaat staken - UPDATE

20 februari 2023 (door Redactie)

UPDATE woensdag 22 februari 09.00 uur:

De aangekondigde staking van de Afvalstoffendienst gaat niet door. De vakbonden en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn tot een akkoord gekomen. 
Door de voorgenomen staking was het logistiek niet meer mogelijk vandaag het afval op te halen.

De gemeente laat weten: ‘Mogelijk wordt dat later ingehaald. Vanaf donderdag 23 februari wordt uw afval via het normale schema opgehaald.’

ALTENA - Medewerkers van de Afvalstoffendienst gaan staken. Dat heeft ook consequenties voor de gemeente Altena. Van woensdag 22 februari tot en met dinsdag 28 februari legt een deel van de medewerkers het werk neer. Dit heeft gevolgen voor het ophalen van het afval. Voor andere diensten van de gemeente, zoals het milieustation en het beheer van de openbare ruimte, heeft deze tijdelijke werkonderbreking geen gevolgen. Ook het oudpapier wordt gewoon opgehaald.

De effecten op een rijtje ... Door de staking worden containers voor restafval en GFT niet geleegd, zakken voor plastic, metaal en drankenkartons worden niet opgehaald, bovengrondse verzamelcontainers bij appartementen worden niet geleegd, evenals luiercontainers. De Afvalstoffendienst annuleert verder afspraken voor het ophalen van grofvuil. Na 28 februari kan er weer een afspraak gemaakt worden.

Ondergrondse containers voor restafval bij appartementen worden dan weer wel geleegd. Net als de containers voor glas en blik in de wijkparkjes, alsook de afvalbakken op straat.

Container en PMD-zakken
De gemeente laat weten: ‘Zet containers tijdens de staking niet aan de weg. Hang ook de PMD-zakken niet aan de lantaarnpalen. U kunt uw afval eventueel naar het milieustation in Werkendam of Giessen brengen. PMD-zakken naar het milieustation brengen is gratis. Voor restafval betaalt u het geldende tarief.'

1 maart 
Vanaf woensdag 1 maart haalt de Afvalstoffendienst het afval weer op via het normale ophaalrooster. Er komen geen inhaaldagen. 

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.