dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Samen met het gezin kijken naar mogelijkheden.

Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers

19 februari 2024 (door Redactie)

ALTENA - Stichting Leergeld zoekt in de gemeente Altena vrijwilligers die gezinnen willen bezoeken nadat ze een aanvraag hebben gedaan voor support.

Wie aan de slag gaat, kijkt dan samen met het gezin naar mogelijkheden voor zwemles, het lidmaatschap van een sportclub of activiteit. Daarnaast helpt Leergeld ook met sportkleding, schoolspullen, een gezinslaptop, kledingpakketten en een fiets en telefoon voor kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar die anders vanwege de (aantoonbare) financiële situatie van het gezin, niet met hun leeftijdgenootjes mee kunnen doen.

Informatie
Leergeld Altena is onderdeel van de stichting Leergeld West-Brabant Oost. In Altena doen op dit moment 208 gezinnen een beroep op Leergeld. Voordeel van het vrijwilligerswerk bij Leergeld is dat er geen vaste dagen of tijden zijn. Je kunt zelf afspraken maken met de gezinnen en de gegevens thuis invoeren in het landelijk systeem. Meer informatie over dit leuke en nuttige werk geeft teamleider Belinda Pelders: info@leergeldaltena.nl, of 0642-598942.

Wilt u weten of uw gezin ook in aanmerking komt voor de praktische ondersteuning door Stichting Leergeld? Kijk dan op www.kindpakket.nl en doe een aanvraag. Na aanmelding volgt een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek met een vrijwillige intermediair over uw wensen en uw persoonlijke financiële situatie.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.