maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Veel rechten, maar ook verplichtingen zijn troef bij de nieuwkomer.

Vrije Volkspartij Altena publiceert partijbeginselen

4 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - VEEN: Nieuwkomer in het politieke landschap van Altena is Vrije Volkspartij Altena (VVA). De initiator is Henno Timmermans. In september 2021 richtte de Veense ondernemer de nieuwe partij op. Inmiddels werden ook de partijbeginselen gelanceerd: een lijst van dertig punten waar de partij voor staat. Binnenkort verschijnt ook de kieslijst met prominente en minder prominente Altenezen, politici in spé. Timmermans zelf is overigens geen onbekende binnen de gemeentelijke politiek. In de voormalige gemeente Aalburg was hij fractievoorzitter van de Aalburgse Alliantie. In maart doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Vrije Volkspartij Altena is de partij die zich hard maakt voor vrijheid: de naam zegt het al. 'Wij streven de vrijheid van onze inwoners na. Daarnaast willen wij een duidelijke verbetering brengen in de transparantie van alles wat met de gemeente Altena te maken heeft. Van belastingen tot regelgeving, van website tot loket.' Wie de opsomming van de dertig artikelen leest waar de nieuwe partij voor staat, komt het woord 'recht' vaak tegen.

Beginselen
Een willekeurige greep: "Artikel 3 - Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon ... Artikel 17 - Een ieder heeft recht op eigendom, hetzij alleen, hetzij tezamen met anderen ... Artikel 18 - Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst ... Artikel 23 - Een ieder heeft recht op arbeid, op vrije keuze van beroep, op rechtmatige en gunstige arbeidsvoorwaarden en op bescherming tegen werkloosheid ..."
Maar toch zijn er ook. plichten: "Artikel 29 - Een ieder heeft plichten jegens de gemeenschap, zonder welke de vrije en volledige ontplooiing van zijn persoonlijkheid niet mogelijk is. ..."

Grondrechten
Partijoprichter Henno Timmermans reageerde eerder op Altena.Net over het waarom van VVA: 'De grondrechten van Nederlandse burgers zijn op een laag pitje gezet en worden meer dan eens overschreden door verordeningen uit de Tweede Kamer. Samenkomen in groepen, onaantastbaarheid van het lichaam en vrijheid: Nederland ondervindt vandaag de dag dat deze grondrechten door de politiek weggevaagd worden.' Toen vaccinatie een voorwaarde werd voor vrijheid was de maat vol, sprak Timmermans voorgaand aan de oprichting van zijn nieuwe partij. 

Foto - Logo Vrije Volkspartij Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen Vrije Volkspartij Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.