vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

College reageert op SGP-vragen verkoop gemeentelijke vrachtwagen

24 mei 2024 (door Redactie)

ALMKERK - Op 1 mei 2024 stelde de SGP-fractie het college schriftelijke vragen over de verkoop van een nieuw aangekocht en ongebruikt bedrijfsvoertuig via een veilingsite. De partij had daar de nodige bedenkingen bij. De soep blijkt echter minder heet gegeten te worden, dan opgediend. 

De ‘gewraakte’ vrachtwagen was oorspronkelijk door de gemeente Altena aangekocht ter vervanging van een economisch afgeschreven voertuig.

Dit voertuig werd gekocht voor 230.000 euro.

Voortschrijdend inzicht
Deze vrachtwagen wordt nu, ongebruikt, weer verkocht. De reden blijkt eenvoudig. De Buitendienst van de gemeente Altena had eerder de beschikking over twee zware vrachtwagens. Een daarvan was afgeschreven en kon vervangen worden. Dat gebeurde ook. Eén van de twee trucks bleek bij nader inzien niet meer nodig. ‘Op basis van data-analyse en voortschrijdend inzicht is gebleken, werd geconcludeerd dat één voertuig in combinatie een efficiënte planning en inzet kan voorzien in de huidige transportbehoefte.’ Aldus het college bij de beantwoording van de vragen. Om die reden werd het bewuste voertuig direct na levering op non-actief gezet, zodat deze bij verkoop een zo hoog mogelijke prijs zou kunnen opbrengen.

Opbrengst
Het college verwacht dan ook dat de opbrengst rond de aanschafwaarde zal liggen. ‘Deze verwachting is gebaseerd op de huidige aanschafwaarde in combinatie met de relatief lange levertijd.'

Herhaling voorkomen
SGP Altena vroeg ook hoe het college gaat voorkomen dat er in de toekomst opnieuw dergelijke aankopen en snelle verkopen plaatsvinden. De Buitendienst is onder meer verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer. Deze is volop bezig met een betere manier van, data-gestuurd, (wagenpark)beheer. De dienst krijgt daarbij externe ondersteuning en gebruikt specifieke software. ‘De kans op herhaling wordt hiermee sterk gereduceerd’, aldus het college.

Het voertuig wordt na de verkoop na gunning ontdaan van de gemeentelijke logo’s. 

Zie ook:

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.