maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

De nieuwe brandweerkazernes zijn medio zomer 2022 gereed

Voor brandweerkazernes in Hank en Almkerk is aanvullend krediet nodig

31 mei 2021 (door WerkendamNet)

DUSSEN / HANK / ALMKERK - Er komen nieuwe brandweerkazernes in Almkerk, Dussen en Hank. De voorbereidingen voor de bouw zijn zover gevorderd dat de gemeente gelden moet gaan vrijmaken. Als alles volgens plan verloopt worden de drie kazernes voor de zomer van 2022 opgeleverd.

Voor Dussen ligt er al geld op de plank, voor Almkerk en Hank nog niet. De in de gemeentelijke begroting opgenomen bedragen zijn niet toereikend en er is nog een aanvullend krediet nodig van 2,25 miljoen euro. De kosten voor de totale nieuwbouw van de drie kazernes bedragen in totaal 4 miljoen euro.

Prijsverhogingen
Via een voorselectie zijn vijf aannemers geselecteerd voor 'de bouwklus.' Een bedrijf uit Altena viel buiten de boot, omdat men niet voldeed aan de inschrijvingsvereisten. De aannemer met de beste prijs zal de gunning krijgen. Er wordt nu overigens al wel gerekend met een prijsverhoging. Het college: 'Dit komt vooral door de gespannen situatie op de bouwmarkt. De effecten van de Covidpandemie hebben hier ook hun weerslag op.'

Voortgang
Voor de kazernes in Almkerk en Dussen zijn de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen al vastgesteld en afgegeven. Het bestemmingsplan voor Hank ligt inmiddels bij de raad voor goedkeuring. De omgevingsvergunning kan na het besluit worden aangevraagd en verleend. Deze zijn dan zes weken na publicatie definitief.

De verwachting is dat de feitelijke start van de bouw in oktober gaat plaatsvinden en dat de kazernes voor de zomervakantie van 2022 worden opgeleverd.

Lees meer over:

brandweerkazerne Almkerk hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.